Nog even over katten en boeken....

Zoals ik in mijn vorige logje al schreef heb ik een kleine verzameling boeken waarin katten de hoofdrol spelen. Omdat ik van katten hou...en van boeken nog een logje over katten en boeken.
Als je het hebt over boeken en katten, dan is er een die mijn hart gestolen heeft. 
Met fluwelen pootjes (Dewey, the library cat) is er een met een hele hoge 'aaaahhh'-factor. 
Het is een waargebeurd verhaal. Dewey wordt als kitten gedumpt in de inleverbus van een plattelandsbibliotheek in Amerika. Bibliothecaresse Vicki vindt hem de volgende ochtend en vanaf die dag woont hij in de bibliotheek. Vicki vertelt ook haar eigen verhaal, maar het gaat toch vooral om Dewey en hoe zijn aanwezigheid van invloed is op de bezoekers van de bibliotheek. 

Hieronder de voorkant van het boek. Dit is dus de echte Dewey. 


Kort nadat ik Met fluwelen pootjes had gelezen waren we op bezoek in Amerika en daar zag ik een kinderboekenvariant. Die kon ik niet laten liggen. De illustraties zijn prachtig, maar de tekst is iets minder. Dewey is er blijkbaar vooral voor volwassenen. 


De naam Dewey komt van het systeem waarmee bibliotheken hun boeken indelen. Het Dewey decimal system. En fonetisch klinkt het als 'do we ...read more books'. 

Ondanks dat het boek al weer enige jaren oud is, is er nog van alles over Dewey in omloop. Er zijn ook filmpjes van hem op youtube.

Zeg nou zelf, is het geen schatje.


10 opmerkingen

 1. Ja, zo leuk!! Ik heb het boek ook, zo ontroerend....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Meteen gereserveerd via de bibliotheekApp. Werk zelf in de bibliotheek daarom lijkt mij dit boek erg leuk. Bedankt voor je tip.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk dat ik je heb kunnen inspireren. Kan me voorstellen dat het extra tot de verbeelding spreekt omdat je in een bibliotheek werkt.

   Verwijderen
 3. Deze kon ik nog niet! Bedankt voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lijkt me een geweldig boek, ga kijken of ik hem via de bieb kan reserveren. Ken je de boeke over Bob de straatkat en De wereld volgens Bob van James Bowen ook? Dat is een hartverwarmend verhaal over een ex-heroIneverslaafde die het leven redt van een rode straatkat. Uiteindelijk kan je je afvragen wie wie nu redt.
  Leuk lijstje heb je met kattenboeken, Poes van Midas Dekkers heb ik ook in de boekenkast, Remco Campert heb ik onlangs gelezen, net als het Japanse boek De Kat van Takashi Hiraide. Groetjes, Nienke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het ziet er een schatje uit, die poes. Toch eens op YouTube kijken wat ze er van publiceren.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Haha, die staat hier ook in de kast! Heerlijk boek, inderdaad.
  Leuk om te zien dat er ook een getekende versie bestaat ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk, Nou ben ik heel nieuwsgierig naar het boek natuurlijk

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een lieve kat om te zien! Dat boek lijkt me interessant. Ik ga dat meteen reserveren in de bieb!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen

Wat fijn dat je meeleest. Reacties zijn welkom!