Deze week probeerde ik een nieuw recept uit. Het was een wilde greep uit het grote aanbod op internet (bron: klik hier) en het bleek onverwacht lekker. Daarom deel ik het hier graag. Ik vermoed namelijk dat er heel wat moestuinierders zijn wiens moestuin barst van de andijvie en courgette.
Het recept:
Andijvie uit de wok
1 krop andijvie
1 courgette (ik had geen courgette in huis; zonder courgette smaakte ook prima)
handvol walnoten
150 gr. spekjes
2 uien
2 knoflooktenen
1 theelepel kerrie
peper
(parmezaanse) geraspte kaas
Bereiding:
1. Snij de uien in halve ringen en de knoflook in plakjes
2. Bak de uien samen met de knoflook, de spekjes, kerrie, peper zachtjes glazig in een wok.
3. Snij de andijvie in reepjes, was de andijvie goed en laat uitlekken. Snij de courgette in dunne halve plakken.
4. Voeg de courgette toe aan het uienmengsel en bak 3 minuten mee.
5. Voeg de helft van de andijvie toe en blijf roeren totdat de andijvie goed geslonken is.
6. Voeg de rest van de andijvie toe en schep goed om, maar zorg dat de andijvie nog een beetje knapperig blijft (ik liet het niet heel erg knapperig, daar hou ik niet zo van)
7. Verdeel de walnoten er over en warm nog even mee.
8. Strooi de kaas er pas over als het op je bord ligt.
Serveersuggestie: met rijst.
ooh dat ga ik proberen en dan zonder spekjes, thnxx
BeantwoordenVerwijderenJa, dan kan natuurlijk ook!
VerwijderenKlinkt goed! Ik had laatst idd ook andijvie, mwah..... Deze week heb ik de uitdaging om een lekker recept voor witlof te vinden. :)
BeantwoordenVerwijderenWitlof..ook zo'n favoriet hier!
VerwijderenOm witlof eenvoudig, maar toch lekker te maken (wederom: hoe voorkom ik dat ik die bittere smaak proef) snij je de witlof doormidden, bittere hart verwijderen. Dit kook je in een ruime pan met bodem water beetgaar. In een wok olie verhitten. De witlof met bijvoorbeeld schuimspaan uit de pan met water halen en in de wok bakken. Paar keer omscheppen en het smaakt - wederom - verrassend lekker.
Deze tip kreeg ik van een collega en valt in de categorie 'had ik dat maar eerder geweten'.
Ik ben benieuwd wat het gaat worden.
Hoi Anita,
BeantwoordenVerwijderenNou ben ik gek op andijvie, zelfs gewoon gekookt vind ik het heerlijk... Maar dit recept klinkt ook geweldig. Ik probeer zo weinig mogelijk kookhydraten te eten, dus bovenstaande zou ik zonder rijst of aardappelen heel goed kunnen doen...
Fijne zondag,
Liefs,
Mirjam
Ik denk ook dat het heel goed als wokschotel op zichzelf kan, maar ik vond dat er iets bij moest.
VerwijderenHier zijn we gek op stamppot andijvie met spekjes en uien, maar dit ziet er ook heerlijk uit.
BeantwoordenVerwijderenHallo Willy,
VerwijderenBedankt voor je reactie. De klassieke stamppot is zeker niet te versmaden, maar voor de variatie wilde ik wel eens wat anders :-)
Groeten Anita
Ziet er lekker uit, een dezer dagen eens proberen :)
BeantwoordenVerwijderenandijvie, ik vind het heerlijk. net als witlof....raar mens ben ik...:)
BeantwoordenVerwijderen