# 1: Een Kastje per dag: van start

Op 7 mei 2012 is het eerste kastje in het project Een kastje per dag dat ik ga aanpakken: de vaatwasser. Ik weet het; het is een nogal ongebruikelijk begin, maar ik vond de vaatwasser stinken en wilde weten waar dat door kwam, want hij is nog maar een jaar oud. Net als de rest van de keuken. 



Zo op het oog is er niks mis mee, ook het filter blijkt niet vies. 


Wat blijkt: tussen het rubber hoopt het vuil zich op. Als ik er een stuk keukenrol langs haal, dan is het echt zwart en vies. 


Nadat ik alle randen heb schoongemaakt besloot ik de vaatwasser te laten draaien met wat afwasmiddel. Dat laatst was misschien niet het allerslimste idee, want ik moest vervolgens de vaatwasser zeker 3 keer laten spoelen om al het schuim weg te krijgen. 


Maar alles is weer schoon geworden en sindsdien haal ik regelmatig een stukje keukenrol langs de rubberrand. 

Ik was in ieder geval aangemoedigd!


Op naar het volgende kastje! 


=======================================================================

In 2012 begon in mijn leven te vereenvoudigen door het opruimen van mijn huis. 
Mijn belevenissen over opruimen en minimaliseren, over eenvoudiger leven ben ik bij gaan houden op dit blog. Omdat ik het een enorm leerzaam proces vond - en nog steeds vind - ben ik blijven bloggen en vertellen over hoe je op een praktische manier meer richting aan je leven kunt geven en veerkrachtiger wordt en een groter gevoel van zingeving krijgt. 
Wil je op de hoogte blijven, dan vind ik het leuk wanneer je je aanmeldt voor mijn maandelijkse nieuwsbrief. 


3 opmerkingen

  1. Dat heb ik nu altijd met de wasmachine. In die rubberranden zit ook regelmatig zwart stinkend spul.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Hanneke, welkom op mijn blog. Wat leuk dat je een reactie heb achtergelaten; je bent de eerste! Ik ben mijn blog nog aan het vullen, er volgt meer! Jouw blog past precies bij m'n interesse, ik ga je volgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hou hiervoor n tandenborstel apart, krijg je de randen veel beter schoon. En je kunt, om schoon te maken, beter de machine n keer leeg laten draaien met wel vaatwastablet er in.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat fijn dat je meeleest. Reacties zijn welkom!