50% Recykleren : verkleed trouwjurk

Op 25 november lichtte ik al een tipje van de sluier op : de verkleed trouwjurk, mét sluier.
Het is gelukt om 'm op tijd af te krijgen voor het Sinterklaasfeest en het viel heel erg in de smaak. Dat in het Sinterklaasjournaal het vriendinnetje van de Verliefd Piet ging trouwen, dat was natuurlijk een bonus voor de verkleedpret.
De sluier wordt hier trouwens niet gedragen, want die had ik te strak gemaakt. Ik heb het aangepast, maar Ellie wil 'm niet meer proberen.

Oud t-shirt, nieuwe rok.
Kant bij de mouwen, roosjes langs de hals. 
detail van de roosjes


Bolero erbij gebreid.

Glitterschoenen erbij van de H&M.

Dubbele sluier. 

Bolero. 


Ik heb de jurk gemaakt van een zomershirt van de kinderen. Ik heb de zijnaden ingenomen en de mouwen iets ingenomen. Voor en achter heb ik coupenaden ingenaaid.
De rok heb ik kant en klaar gekocht bij H&M. Het is een maat 122.
Eerst had ik de rok ingenomen en aan het shirt genaaid. Toen Ellie het op 5 december aantrok bleek het te strak om makkelijk over het hoofd aan te trekken. Toen heb ik op een avond de rok er weer afgehaald en in z'n oorspronkelijke wijdte er weer aan gezet (ik had me al dat inneemwerk dus kunnen besparen).
De roosjes langs de hals komen van de Xenos. Bij de mouwen heb ik een stukje kant van de sluier er op gezet. Dat geeft het nog weer iets extra feestelijks.
Het kant van de sluier is van een coupon van de Jan Sikkes.

Ik vond dat er nog iets extra's bij moest: een poezelige bolero. Het patroon komt van Garnstudio. Tot drie keer toe heb ik 'm uitgehaald om opnieuw te beginnen. Bijna had ik het opgegeven, want de tijd begon ook te dringen, maar ik vond dat ik dat patroon moest kunnen doorgronden. En dat is gelukt.
Ellie draagt het wel, maar nooit bij de jurk :-)


Geen opmerkingen

Wat fijn dat je meeleest. Reacties zijn welkom!