Vergeetachtigheid

Op mijn vorige bericht kwamen heel veel lieve en lovende reacties. Heel erg bedankt dat jullie wat van je hebben laten horen. Het is geweldig om te lezen dat een - persoonlijk - blog zoveel herkenning oplevert. Dan ben ik ook niet zo alleen.
Wel kreeg ik meteen last van prestatiedruk en vertoonde BOG. (Blog Ontwijkend Gedrag). Deze aandoening is vrij nieuw en er is nog niet veel over gepubliceerd, maar ik denk dat jullie de symptomen wel herkennen. Je blog uit de weg gaan is het meest in het oog springende kenmerk. Een gevoel van twijfel, faalangst, maar ook een jubelstemming hoort er bij.

Nieuwe volgers: welkom.

Maar nu even serieus.
December is een vreemde maand. Het seizoen en het weer vragen er om om je terug te trekken in je eigen huis, met je kasten vol proviand, een rijtje dvd's en boeken, maar in werkelijkheid zit december vol met sociale activiteiten van werk of school en einde-van-het-jaar deadlines. Al dan niet door jezelf opgelegd.
De dagen rijgen zich aaneen met ontelbare activiteiten. Elke dag heeft weer zijn eigen dynamiek. Maandag was de dag waarop er dingen mis gingen en uiteindelijk toch alles weer goed kwam.
Het ging maar om iets kleins hoor. Een verloren sleuteltje van een fietsslot en een clipje van een fietshelm. Niks wereldschokkends, en allemaal heel erg goed overheen te komen. Maar in de drukke decembermaand waarin er veel van je energie gevraagd wordt kan zoiets kleins wel je hele denken in beslag nemen. En ik ben altijd heel fanatiek als het om terugvinden van verloren spullen gaat. Bovendien was die fietshelm nog maar twee maanden oud en het fietsslot pas een keer in gebruik sinds 5 december.
Ik had een hele verhandeling geschreven over hoe dat allemaal verliep, want het was op zich best grappig allemaal. Een soort klucht  met veel rolverwisselingen en verwarring. Maar dat werd zo'n enorm lang verhaal dat ik dat maar voor mezelf bewaar en hier vertel dat zowel het fietssleuteltje als het clipje (overigens geen gewoon clipje, maar natuurlijk weer een speciaal clipje) weer terug zijn.

Dinsdag? Geen idee meer.

Vandaag: de dag van de vergeetachtigheid. Oh ja, dat was dinsdag eigenlijk ook. Ik had vergeten een lunch te regelen op het werk. Gelukkig waren er anderen die wel een helder moment hadden, waardoor ik alles op het laatste moment toch nog weer kon regelen en alles weer goed kwam.
Verder vergat ik vandaag dat Michel naar de kapper moest en ik beloofd had op tijd thuis te zijn. Oeps. En ik vergat lampjes te kopen voor op de fietsen van de meiden. Ach, allemaal geen halszaak. Maar toch,  het punt was dat ik van plan was om het te doen, maar het gewoon vergat.

Gelukkig maak ik af en toe foto's zodat ik terug kan halen wat ik ook al weer gedaan heb. En zo kan ik tenminste laten zien hoe het met lopende projecten staat.


Hoeveel kilo was het ook al weer? Ook al weer vergeten. 
In ieder geval hebben we nu 16 potjes stoofperen. Ik probeer steeds vaker om mijn zelfgemaakte spullen in te maken, anders wordt mijn vriezer echt te vol. 
Bij de appelmoes waren er een paar potjes niet vacuüm, maar nu ging het al weer beter. 
Gezellige theedoek erbij voor de foto :-). 


Onze collectie glazen was gereduceerd tot een paar dof geworden exemplaren. 
Mijn moeder had nog genoeg over. Nu zijn we weer rijkelijk voorzien. En de glazen zijn nog zo heerlijk glad, want ze zijn nog nooit in de vaatwasser geweest. 
Dat ziet er weer beter uit (sorry, geen voor-foto). Heb gelijk het plankje schoongemaakt. 


Ik wilde al heel lang een nieuw tafelzeil. Deze had ik van de zomer al gezien, nu eindelijk gekocht. De adventkalender is klaar. Hij is heel mooi geworden, maar zoals altijd had de afwerking nogal wat voeten in de aarde. 
Ik naaide de groene stof voor de achterkant zo, dat er bovenin een tunnel kwam voor een roede. 
Die roede was te lang en moest op maat gezaagd worden. Helaas kon ik de grote ijzerzaag niet zo snel vinden en moest het met een kleintje doen. 
Dan nog even de zaagranden schuren. Schuurpapier is op. Dan maar een schuurspons. Werkt ook.
En toen had ik mooi rood lint erbij gezocht en klaar gelegd. 
Maar waar ook al weer??
Geen idee. 
Toen maar wit lint gepakt. 
Het rode heb ik nog steeds niet teruggevonden. 


Het is niet zo goed zichtbaar op de foto, maar de vakjes die ik er op genaaid heb zitten bijvoorbeeld op de wagonnetjes.


De meiden en ik wonnen het boek Blij als ik brei
Om onszelf extra te profileren stuurde ik een foto mee van Gemma's eerste breisel. En dat hielp!
Zelf heb ik momenteel niets op de breipennen staan. Ik heb wol in huis voor het vest op de foto, maar ik ben er nog niet aan begonnen. 


Een van de dingen die in deze periode op de planning staan is het schrijven van kerstkaarten. 
Ik had me stellig voorgenomen om er dit jaar vroeg aan te beginnen, maar ik ben al weer laat. 
Wel heb ik kerstkaarten gekocht. Andere jaren kocht ik 4 dozen van 10 kaarten voor 5 euro bij de plaatselijke boekhandel, maar die winkel is gestopt. 
Hoe moest dat nou, dacht ik. Maar ik kwam in een andere winkel 4 dozen van 10 kaarten tegen voor 3,50 Wat een mazzel. En het zijn mooie kaarten. 

Ook wil ik dit jaar eindelijk mijn adresboek gaan vullen. 
Vroeger was ik heel attent. Dan stuurde ik iedere vriend of vriendin of familielid een kaartje voor lief en leed, maar zo attent ben ik al jaren niet meer. 
Ik wil daar weer verandering in brengen. 
Te beginnen met een actueel adresboek. 

Terwijl ik dit bericht maakte kwam ik er achter dat de - zelfgemaakte - ontbijtkoek op was. 
Oh ja, dat was ook zo; vanmorgen had ik de laatste plakjes afgesneden voor het pauzekwartier van de meiden. Ook al weer vergeten.
Dat betekende dat ik nog even een nieuwe moest bakken als we morgen weer wat in de broodtrommel wilden.  
Ping!
Hé, dat komt goed uit! De oven is klaar, en de koek ook. 
29 opmerkingen

 1. Vlijtig hoor. Herkenbaar! De drukte voor de kerst!! Junior heeft ook nog een heleboel opdrachten voor school momenteel... Ik zal blij zijn als het vakantie is. We zijn er alledrie aan toe!!

  PS: andere naam, zelfde blogster!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, op school moet er voor de vakantie ook nog van alles afgerond worden. Heel leuk natuurlijk en het hoort er bij, maar zo'n Kerstviering, Kerstbrunch, liedjes instuderen en ...vul maar in, is best veel met elkaar.

   Alvast fijne vakantie gewenst.

   Goed dat je even noemt dat je een ander blog hebt!

   Verwijderen
 2. Zelfgemaakte ontbijtkoek, dat klinkt goed! Hoe maak je die?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is een soort kruidkoek. Er zijn heel veel recepten. Ik ben van plan om in de Kerstvakantie wat recepten op te schrijven en hier te plaatsen.

   Verwijderen
 3. Hoi Anita,
  Zo herkenbaar, veel teveel te doen in te korte tijd! En dan is het niet zo gek dat je wel eens wat vergeet. Ik maak altijd lijstjes en daar schrijf ik op wat ik die dag allemaal wil of moet doen. Meestal lukt het me wel om alles te doen en het voordeel van die lijstjes is dat ik niet telkens hoef na te denken over wat ik ook alweer nog meer moest doen...
  Fijne dag vandaag,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lijstjes zijn inderdaad een goeie oplossing, maar momenteel ben ik bang dat ik het zou vergeten op te schrijven ;-)

   Verwijderen
 4. Blog angst is nergens voor nodig joh! Je schrijft hartstikke leuk en ik lees het graag. En wat heb je een prachtige adventkalender gemaakt, echt super mooi, dat moet een enorme klus zijn geweest!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel.
   Met de adventkalender had ik verwacht dat het naaien van de vakjes veel werk zou zijn, maar dat viel uiteindelijk mee. Het meeste werk gaat zoals altijd weer in de afwerking zitten. Zoals een tunnel maken en een roede zagen.

   Verwijderen
 5. Tja, vergeetachtigheid hoort erbij in deze periode, denk ik wel eens. Ik heb gisteren een pakketje aan iemand verstuurd en dat geadresseerd met haar meisjesnaam. Oeps... Gewoon niet bij nagedacht.
  Je adventkalender is mooi geworden! Dat is zo'n klusje dat er bij mij echt al jaren bij inschiet. Vroeger kon ik me er nog vanaf maken met zo'n chocoladekalender van een euro, maar sinds we weten dat de dochters niet tegen melk kunnen werkt dat ook niet meer, zelfs niet als familiekalender, want echtgenoot lust dat soort chocolade niet en ik mag het vanwege de suiker ook niet hebben. Ooit wil ik een ander soort adventkalender maken. Volgend jaar misschien ;-)
  En die adressen en kerstkaarten... ook zo herkenbaar. Het wordt weer haasten dit jaar, ben ik bang...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Och ja, zo'n meisjesnaam. Dat krijg je inderdaad wanneer je niet alert bent.
   Zo'n chocoladekalender hebben ze ook gekregen (van Sinterklaas). Momenteel is die veel leuker, want daar zit daadwerkelijk iets in de vakjes. Mijn kalender is weliswaar af, maar er zit nog niks in de vakjes. Tsja.

   Verwijderen
 6. Die glazen hadden mijn ouders ook. Bij een opruiming zijn ze verhuisd naar mijn vriend en daar gebruiken wij ze. Hier vind ik december ook altijd hectisch, maar dat komt meer doordat wij voor en na de feestdagen tentamens hebben. Dat is altijd fijn met de feestdagen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk dat je de glazen herkent. Er zat mosterd in en als de mosterd op was, had je een leuk glas.

   Succes met de tentamens.

   Verwijderen
 7. Poef..ben ik even blij dat ik niet de enige ben die dingen vergeet waarvan ik absoluut niet begrijp dat ik nou net dát vergeten kan.... :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. hahahaha je bent een lekker warhoofdje :-)
  Ik hoop dat je de kerstboodschappen niet vergeet <3
  Mooie adventskalender geworden en heerlijk die stoofpeertjes, daar ben ik dol op!

  xx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Over de boodschappen kan ik nog helemaal niet nadenken, ik bekijk het momenteel per dag.

   Dank je voor je kerstkaart, jij was in ieder geval mooi op tijd :-)

   Verwijderen
 9. Vergeetachtigheid, wie kent t niet? Juist vooral in december!
  Gelukkig verliep gisteren toch met alles goed af of was t niet al te erg.

  Heerlijke die potten stoofpeertjes. Krijg er spontaan zin in.

  Mooi fleurig zeiltje! En wat een prachtige adventkalender. Je bent erg creatief.

  Kerstkaarten.. ik heb vandaag de laatsten gepost. En ik neem mij stellig elk jaar voor ze eerder te gaan schrijven, maar nee, elk jaar zit je weer veel te laat die dingen te schrijven.
  Ikzelf heb overigens veel baat bij de adressenlijst die ik in de drive van gmail heb staan. Kan die overal en altijd lezen. Scheelt om de zoveel jaar een nieuw adresboekje kopen.

  Ziet er heerlijk uit die koek. Kwijl :P

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk dat je reageert.
   Door jouw kastje-per-dag blog begint het opruimen bij mij ook weer te kriebelen. Niet alsof ik er tijd voor heb, maar zo tussendoor ruim ik weer wat hoekjes op.

   Ik heb een tijdje een digitaal adresboek gehad, maar ik grijp toch weer terug op het oude vertrouwde papieren boek :-)

   Verwijderen
 10. Ik vind je tafelzeil zo leuk! Zo'n ander zeil geeft meteen een heel nieuwe look!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, vond ik ook. Deze staat wat huiselijker dan de transparante die ik eerst had.

   Verwijderen
 11. Alweer zo herkenbaar! Ik vergeet ook met regelmaat wat. En nu in deze periode nog meer. Ik laat ook van alles vallen enzo. Ook hier van alles te doen op school en werk en alles moet af.

  Kerstkaarten liggen nog om geschreven te worden. Ik vind het erg leuk, maar baal ervan dat blijkbaar steeds meer mensen geen kaarten meer sturen. Er hangt er welgeteld al 1 aan het lint hier in de kamer. Zo triest!

  Gisterenavond naar de film Soof geweest. Ook vol herkenning :-).

  Zo, en nu ga ik maar eens wat doen hier in huis ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Misschien komen de kerstkaarten nog binnenstromen, wanneer al die uitstellers zoals jij en ik hun kaarten opsturen :-)

   Wat leuk dat je naar Soof bent geweest.

   Verwijderen
 12. Gezellige blog. Die stoofperen! Ik ben de enige die ze graag lust hier. Ik eet ze graag warm.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik eet stoofperen ook het liefst warm. En als bijgerecht, niet als toetje.

   Verwijderen
 13. Wauw die adventskalender. Mooi hoor. Je tafelzeil vind ik ook heel leuk. Zag hem toevallig van de week ook al bij de Postfabriek alleen werd hij daar verknipt. Zonde he.

  Hier is de eerste helft van de kerstkaarten al op de bus, maar moet er nog wat. Ze liggen al dagen klaar om geschreven te worden maar heb de oud nog niet gehad.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Volgens mij ligt dat rode lint al weken naast de computer, maar ja da's vast een ander lint.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hahahaha! Dat lint is weliswaar rood, maar ligt er nog maar sinds donderdag, want toen hebben we de boom versierd.
   Ik bedoel een ànder rood lint.
   Maar bedankt voor het meezoeken, lief :-)

   Verwijderen
 15. Oh ik moet nodig jouw blog weer eens bijlezen. Ik heb (zoals je misschien las) de laatste tijd weinig op internet gezeten. Nu eerst een wasmand wegvouwen en dan vanavond blogs lezen.
  Even een snelle reactie nu op jouw reactie: in mijn profiel staat mijn mailadres. Dan kan ik jou even wat info toesturen.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Herkenbaar, idd. Vandaag heb ik een dag van klusjes die ik moet doen (gelukkig niet zoveel) en vooral even tijd voor dingen die ik graag wil doen. Tijd voor mijzelf. Tijd om te breien en op de pc bezig zijn.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat fijn dat je meeleest. Reacties zijn welkom!