Maandagse Motivatie #4

 



Een eenvoudiger leven komt niet van de ene op de andere dag. Er is ook geen haast bij. Iedereen volgt zijn of haar eigen tempo. Ook bij mij was het een heel traject. Het begint bij een algeheel gevoel dat het anders moet dan hoe het altijd ging. Dat is het begin van bewustzijnsverruiming.


Als je elke dag iets doet wat je dichter bij het leven brengt dat je wilt leiden, dan groeit je gedroomde leven. Soms kan het voelen of je nooit komt daar waar je wilt zijn, maar ongemerkt komen er veranderingen. Je algehele gevoel van tevredenheid neemt toe. Pech en verdriet en ziekte en tegenslag zullen niet verdwijnen, maar je voelt je weerbaarder voor de dingen die nu eenmaal gebeuren.


Doe vandaag iets weg wat al een tijdje gewoon maar ligt te liggen waar het ligt. Wat ligt er in de vensterbank van de keuken? Wat heb je tijdelijk even neergezet op de wasmachine? Wat hangt er al een paar seizoenen ongebruikt aan de kapstok? 


Ik ga de lege doosjes en verpakkingen in mijn badkamer nu écht weggooien. 




Verder:
* op de maandag leeg ik alle prullenbakken, geleerd van FlyLady. Dat vind ik de leukste taak van de week. Het doet iets met je, om daadwerkelijk het afval uit je huis te verwijderen. 

* ik zet het weekgeld op de boodschappenrekening. Wat er over is gebleven van de afgelopen week boek ik naar het spaarpotje restanten. Als er een duurdere boodschappenweek is, dan gebruik ik een bedrag van het restantenpotje. 

* ik selecteer in de AH app de artikelen die ik uit de bonusbox wil

* ik maak een weekmenu

* ik denk na over wat ik op woensdag anti-uitsteldag ga doen. 


Als je er aan toe bent om aanzienlijk op te ruimen en meer de diepte in te gaan over het waarom van je spullen, dan kan ik je aanraden om mee te doen met het Zomeropruimtraject. Dit start 27 mei.


Een fijne Tweede Pinksterdag gewenst. 


Warme groet, 

Anita



1 opmerking

  1. Ik heb deze Pinksteren het keukenlaatje eindelijk eens opgeruimd en ook mijn bureauladekastje.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat fijn dat je meeleest. Reacties zijn welkom!