Groeten vanuit het rampgebied!

Eerst hadden we de aardbevingen die ons - Het Noorden - proberen te verzwelgen. Nu dreigen we te verdwijnen onder een grote laag ijs. Ik denk dat archeologen ons over een paar 100 jaar weer terugvinden, frozen in time ;-)

De noviteit van dit natuurgeweld is er wel een beetje af. De scholen zijn al drie dagen dicht, ik ben al drie dagen thuis. Deze derde dag lijkt het hier in de wijk nog meer uitgestorven dan dinsdag. Schaatsen op straat is spectaculair, maar daar is na drie dagen het nieuwe ook van af. Zulke omstandigheden blijken knap vermoeiend, ik heb overal spierpijn en steeds de nieuwe ontwikkelingen (school wel of niet open, werk wel of niet open, wel gaan, niet gaan) is intensief. 
Michel werkt thuis, die heeft een laptop van het werk. Thuiswerken is voor mij geen optie, want de iMac is er niet. Bovendien ben ik de aangewezen persoon om me met de kinderen bezig te houden.
Gelukkig is er genoeg eten in huis. Vandaag een lekkere rollade gebraden uit het Kerstpakket van Michel. Mijn boodschappen van eco bezorgdienst Ekonoom werden wel bezorgd door hun helden. De AH bezorgdienst durfde het niet aan, maar zelfs zonder nieuwe aanvoer kunnen we ons goed redden.  Hopelijk kan ik zaterdag op pad om de voorraad weer aan te vullen (ik ben geen held op de weg). Mijn strijkgoed is helemaal bij, dat is een pluspunt, maar op andere plekken in huis laten de meiden hun sporen wel weer achter. De verveling begint langzaam vat op de kinderen te krijgen en nu horen ze ook nog dat hun papa en mama de laatste biggetjes snoep op hebben gegeten.

Memorabel is het wel, met wegen die in schaatsbanen zijn veranderd!27 opmerkingen

 1. Groeten terug van een mede "Groningse", ook hier houden we het nog wel even vol met de boodschappen. Ik ben geloof ik zaterdag voor het laatst op stap geweest, mijn man is vandaag nog naar de stad gegaan met de trein (Arriva dieseltjes reiden altijd) en dat ging goed. Morgen moet alles weer normaal zijn hoorde ik dus sterkte met de laatste loodjes. Groetjes, Nienke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tja. Hier regent het alleen maar. Dat is ook niet alles.
  Ik herinner me zo'n ijsselperiode uit mijn jeugd. Schaatsen op de weg (en naar school - dat ging toen toch anders) en eigenlijk alleen maar goede herinneringen. Maar ik was toen zo oud als jouw dochters nu, geen idee wat mijn moeder ervan vond ;-)
  Het schijnt bij jullie ook weer warmer te gaan worden, dus nog even volhouden. Sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. haha, "ijzelperiode" bedoel ik natuurlijk. Je kunt wel zien bij welke rivier ik in de buurt woon...

   Verwijderen
  2. Hier idem dito, alleen hoeven wij de deur niet meer om te werken. Eten genoeg in huis gelukkig. Straatsen noemen ze hier het schaatsen op de weg.
   Maar op dit moment dooit het lekker. Ik hoor hele plakaten van ijzel van het dak glijden. Wel oppassen als je de deur open doet dat je niet zo'plaat op je hoofd krijgt.

   Verwijderen
  3. Hier idem dito, alleen hoeven wij de deur niet meer om te werken. Eten genoeg in huis gelukkig. Straatsen noemen ze hier het schaatsen op de weg.
   Maar op dit moment dooit het lekker. Ik hoor hele plakaten van ijzel van het dak glijden. Wel oppassen als je de deur open doet dat je niet zo'plaat op je hoofd krijgt.

   Verwijderen
  4. Hier idem dito, alleen hoeven wij de deur niet meer om te werken. Eten genoeg in huis gelukkig. Straatsen noemen ze hier het schaatsen op de weg.
   Maar op dit moment dooit het lekker. Ik hoor hele plakaten van ijzel van het dak glijden. Wel oppassen als je de deur open doet dat je niet zo'plaat op je hoofd krijgt.

   Verwijderen
  5. @Geertrude Ik had de verschrijving in eerste instantie niet eens opgemerkt :-)
   @jo en joh Jaren geleden kreeg een schoolgenoot een vallende ijspegel op zijn hoofd. Dat werd een ritje Eerste Hulp.

   Verwijderen
 3. Ik moest lachen om de titel van je blogpost. Als westerling moet je haast wel de indruk krijgen dat het daar noordwaarts een soort rampgebied is, ja ;-)Kan me voorstellen dat je het nu wel zat bent. Even thuisblijven is wel leuk, maar uiteindelijk wil je toch ook de gewone dingen weer kunnen doen.

  Jij hebt het ook al over schaatsen op straat... ik zie het ze doen op TV, maar ik vraag me de hele tijd af: kan dat wel met die ijzers, dat is toch helemaal niet goed? En als je dan de straat raakt, omdat de ijslaag daar toevallig dunner is, dan val je toch?
  Mijn broer zei dat het typisch iets voor mij was om zulke vragen te stellen... Tja, dat is misschien ook wel weer zo.

  Het einde van de ijstijd is voor jullie in zicht, las ik, dus inderdaad: nog heel even volhouden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het waren de beelden van verslaggevers ter plaatse op tv die het beeld van rampgebied opriepen. Maar goed, het was ook een hele toestand. Stel je dit er maar bij voor: je laat water op land en straat lopen en zet dan de vriezer aan. Alles, maar dan ook alles is spiegelglad. de sneeuw die er lag vroor mee, dus een plak van 1 a 2 cm is al genoeg om een ijsbaan te maken. Ik zag op Facebook een filmpje van een man die probeert zijn zak vuilnis naar de ondergrondse vuilpunt te brengen. Dat was best grappig :-)

   Verwijderen
 4. Het ziet er ook echt spiegelglad uit zeg! Bedankt voor de foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zou er ook niet op uit gaan hoor, met zulke gladde wegen. Ik kan me wel goed voorstellen dat de meiden zich gaan vervelen. Hebben ze net twee weken kerstvakantie gehad, moeten ze verplicht weer thuis zijn. Meestal zijn kinderen na zo'n vakantie echt weer aan school toe. Maar het eind is in zicht toch? Morgen misschien al weer klaar met het ijs op de straten?
  Ik wens je een fijne avond,
  liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk om de foto's te zien, ik kan me voorstellen dat jij en je kinderen er genoeg van hebben. Ik hou helemaal niet van de winter en hoop dat het snel lente wordt.
  Groet Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 7. hier in de Betuwe is het nog steeds volop herfst nu weer storm......
  raar kikkerlandje met al die verschillen
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik woonde eerst in het noorden van het land. Er js daar sowieso veel meer sneeuw en gladheid en kou. Ik ben wel blij dat ik nu in de Betuwe woon en de winters hier een stuk minder koud zijn.
   Hiervoor woonde ik in de Noordoostpolder. Als het heel koud is dan zakt de kou daar naar beneden als in een vrieskist. En daarbij altijd die koude wind vanaf het water.

   Verwijderen
  2. Oh ja, die wind in de Noordoostpolder .....die lijkt er áltijd te zijn.

   Verwijderen
 8. O en hier waren de kinderen zo jaloers ...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Niet te geloven hoe spekglad het daar is bij jullie... 3 dagen geen school zou ik ook even kunnen gebruiken om mijn berg strijk weg te werken...even nog een paar daagjes extra vakantie zou welgekomen zijn (sssst... mag ik niet te luid zeggen... we hebben al zoveel verlof!) ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Jeeeeee, das wonderbaarlijk! Schaatsen op straat en alles gesloten, scholen, werk!
  Is toch heel anders dan gewoon een pak sneeuw he?!?!?!
  Sterkte ermee, hoop dat alles snel weer 'normaal' zal zijn!!!
  Liefssssss

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heel bijzonder, maar nu hup weer heerlijk over naar de orde van de dag. Hier ook drie dagen twee pubers in badjassen rondgehangen, morgen weer naar school. Kamerraam open en flink doorluchten ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Jah geweldig nietwaar?? En dat onze kinderen dit allemaal toch nog mogen ervaren met al die opwarming van de aarde enzo....
  Maar idd altijd weer blij dat het voorbij is hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. hopelijk is de ijstijd vanaf vandaag voorbij en kan je de voorraden weer gaan aanvullen :-) Mijn kids waren jaloers hoor, want ik vertelde over mijn jeugd en dat ik dit ook had meegemaakt... (opoe verteld hahaha)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Dankzij de blogs uit het verre noorden des lands blijven we hier wat zuidelijker op de hoogte van de rampspoed die over jullie neergedaald is. Geintje natuurlijk, maar als ik hier nu naar buiten kijk is het strakblauw en wij kunnen in dit deel van het land totaal niet invoelen hoe het bij jullie was en misschien nog is. Wat ik me wel kan voorstellen is dat je het ondertussen spuugzat ben en graag en weer wat normaler leven oppakt. Hoop dat dat inmiddels gelukt is.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Oh jeetje, kan me er gewoon niks bij voorstellen. Hier schijnt de zon, nog gene vlokje gezien! maar het zou toch gaan dooien bij jullie of niet? Sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ongelofelijk hé, en hier in België wil het maar geen winter worden. Els

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En in de Kerstvakantie leek het herfst. Met al die ijzel leek dat heel ver weg en nu is alles weer dooi en is het niet voor te stellen hoe eergisteren alles nog ijs was. Raar hoor.

   Verwijderen
 17. Wat leuk om dit terug te lezen. Mijn man en ik hebben 2x een wandeling gemaakt. Ik had spierpijn, want je loopt toch een beetje stijfjes, bang om te vallen. Nu is het weer lekker koud, maar zijn de wegen gelukkig begaanbaar. Ik ga straks met mijn dochter naar de orthodontist. Een uitgesteld bezoek vanwege de ijzel.
  Groetjes, Marijke

  BeantwoordenVerwijderen

Wat fijn dat je meeleest. Reacties zijn welkom!