Er-op-uit: Nationaal Park de Veluwe, Kröller Müller, Van Gogh en Barbara Hepworth

De Imac is er weer. De onderdelen die ze de vorige twee keren hebben vervangen zijn nog een keer vervangen. Helemaal een happy customer voel ik me niet. Het is tenslotte een dure machine, die nu een gerepareerde machine is. En dan is het nog maar afwachten of het probleem niet terugkeert. Ik vind nog steeds dat we een vervangend product hadden mogen krijgen. Maar soms kun je hoog springen of laag springen en toch gebeurt er niks. Maar goed, hij doet het al twee dagen. Ik heb de meiden en Michel beloofd dat als 'ie het na een week nog steeds doet ik op een ijsje trakteer.

Ik kan in ieder geval weer bij mijn foto's en nog meer zaken die mijn leven vergemakkelijken.

Tijd om foto's te laten zien van ons dagje naar het Kröller Müller museum in Nationaal Park de Hoge Veluwe. We gingen in de Kerstvakantie en wat een geweldige dag hebben we gehad! In vergelijk met andere jaren heeft Michel deze Kerstperiode niet zoveel hoeven werken, waardoor we er wat vaker met z'n allen op uit konden.

Het hoofddoel was om Van Gogh schilderijen te zien. Maar er was nog veel meer moois waar we ook tijd voor bleken te hebben. Er was o.a. een tentoonstelling van het werk van Barbara Hepworth. Haar sculpturen zijn enorm en om te aaien zo beeldschoon. Maar aankomen mag niet, want het is een museum. Ik weet niet wat het is, maar ik heb wat met sculpturen. Zo stoer ook, die vrouw in haar atelier.

Wij kwamen het park de Veluwe binnen en bemachtigden praktisch de laatste witte fietsen van de fietsenstalling. Even waanden wij ons mazzelkontjes, totdat de band van mijn fiets lek bleek. Wat te doen? Een volwassenfiets en twee kinderfietsen, vier personen. Er stond nog een kinderfiets en ik zei manmoedig dat ik wel op de kinderfiets zou gaan. Laat ik het zo zeggen: ik raad het niet aan....


Zelf op een digibord een stukje van een Van Gogh schilderen. 


sculpturen van Barbara Hepworth:
Bij de fietsenstalling van het Kröller Müller pakten wij voor de terugreis twee volwassen fietsen. De kinderfietsen lieten we staan. ;-) De meiden gingen lekker bij ons achterop. Zij hadden hun best al gedaan, die 9 km terug hoefden ze niet nog een keer te fietsen. Bij de grote omgevallen boom konden wij genieten van deze prachtige zonsondergang. We zagen ook nog herten en ooo... wat was het stil op de Veluwe! Op en top genieten!

Barbara Hepworth (1903-1975) is een van de meest succesvolle beeldhouwers van de twintigste eeuw. Haar beelden maken deel uit van de grote sculptuurcollecties in de wereld. Het museum heeft een bijzondere en lange relatie met de kunstenares. De tentoonstelling is nog te zien tot 17 april 2016.

9 opmerkingen

 1. Prachtig de Veluwe en een geweldig museum Kröller Müller! Het genieten straalt van je foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij zij daar ooit geweest maar niet in het museum, doe mij die mooie zon maar. Fijn genieten voor jullie.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi daar he! Ik ben er een keer met vriendinnen geweest, toen hadden we ook zulke witte fietsen. Kan mij voorstellen dat een kinderfiets niet echt comfortabel is... :-)
  Is je party nog doorgegaan vanmorgen? Ik zocht er nog naar, ik wil graag zo'n handschoen bestellen. Als het 's avonds was geweest had ik nog kunnen komen.
  Groetjes, Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Marijke, de party is inderdaad doorgegaan vanochtend. Best een grote groep met buurvrouwen en vriendinnen. En ze hadden heel veel vragen! Je kunt zo'n handschoen nog wel bestellen.

   Verwijderen
 4. Ik ben ooit in het museum geweest en vond het toen erg saai. Maar de natuur is zo mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat museum hebben wij al een paar keer bezocht. mooi is het daar he?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat lijkt me een heerlijk uitje. Wel vervelend dat er bijna geen fietsen meer waren.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja ik ben er op vakanties wel geweest en vind vooral dat park erg mooi om door te fietsen en zo fijn dta er toen wel genoeg fietsen waren.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuk uitje hadden jullie!

  * op de bucketlist voor dit jaar zet *

  BeantwoordenVerwijderen

Wat fijn dat je meeleest. Reacties zijn welkom!