Zelf cadeau enveloppen maken

Ik ben wat kort van stof hier op het blog of helemaal afwezig. Dat wil niet zeggen dat ik geen inspiratie heb! Integendeel zelfs, ik loop over van de ideeën. Helaas heb ik te weinig tijd om ze tot uitvoer te brengen.

Ik blijf worstelen met deze drukke tijd van het jaar. Weliswaar overvalt het me minder dan vroeger, maar toch voel ik de druk van de vele dingen die af moeten. Ik ben alleen maar aan het regelen en aan het plannen. Het moet allemaal gedaan worden, maar het is niet mijn hobby; regelen en plannen. En als ik denk dat mijn grens hierin bereikt is, wordt deze nog eens opgerekt door ad hoc problemen. Zoals op het laatste moment horen dat de gekozen locatie voor het afscheid van mijn collega niet door kan gaan. Of denken dat je een bestelling hebt geplaatst voor het bezorgen van een boeket voor een collega die gaat trouwen en op de avond voor de trouwdag lezen dat ik die bestelling niet op de juiste manier heb geplaatst en dus niet uitgevoerd wordt! Zulke dingen zijn niet goed voor mijn hart. Manlief zegt dat berusting het enige is wat rest in zulke gevallen. Dat helpt.

Maar nee, veel liever en veel beter voor mijn hart zou zijn wanneer ik hier stukjes zou schrijven of nog een keer een glutenvrije cake bakken die vorig weekend per toeval uit mijn handen kwam. Of achter de naaimachine kruipen of het onkruid wieden. Of een hele dag lang een boek lezen.

Het is een kwestie van prioriteiten stellen. Ook in de leuke dingen. Zo heb ik bijvoorbeeld nog een stapel papier liggen waar ik cadeau enveloppen van wil maken. Dat laat ik nu nog even liggen, maar ik kan wel laten zien hoe ik dat in april heb gedaan om een weggevertje in te verpakken.Op het werk werd een kantoor opgeknapt en daar kwam een poster van Monet van de muur. Inmiddels weten collega's dat ik alle overbodige spullen wel kan gebruiken, dus die poster ging met mij mee naar huis. :-)
De randen waren rafelig en vergeeld, dus die knipte ik er af. De rest knipte ik in grote en kleinere stukken. Op de foto hierboven zijn de enveloppen ongeveer maat A5 en verder heb ik kleinere stukken geknipt om geldenveloppen van te maken.
De zijkanten naaide ik op de naaimachine vast met een leuk kleurtje (er zat toevallig nog roze op de machine :-)).
Je kunt ook bladzijden uit een glossy tijdschrift gebruiken. Bijvoorbeeld de Flow of de Happinez of Daphne's Diary. 


7 opmerkingen

 1. wat een leuk idee, ik ben geen held met de naaimachine dus daar waag ik me niet aan. Maar misschien kan het ook zonder de naaimachine

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat je ook hele leuke enveloppen kunt maken met washitape.

   Verwijderen
 2. Ik vind je idee erg leuk en maak ook wel enveloppen van een oude prentenboek of zo.
  Ik vraag me af slijten je naald van je naaimachine niet heel snel als je door papier stikt of valt dat mee ?
  Groet Thea

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar zeg je wat....ik zat laatst te mopperen op de naaimachine, maar misschien was de naald wel stomp geworden. Je moet immers met een stofschaar ook geen papier knippen ;-)
   Hierbij dus een aanvullend advies: hou een naaimachine naald apart voor het naaien van de enveloppen.

   Jouw idee om oude prenten te gebruiken vind ik ook erg leuk!

   Verwijderen
 3. Hoi Anita,
  Je blijft maar plannen natuurlijk als je een druk leven hebt. Maar een goed planning zorgt wel voor rust in je hoofd... tenminste wel bij mij hoor...
  Ik heb al het geluk gehad zo'n mooie envelop van je te ontvangen... Ik bewaar hem hoor... hergebruik in eigen werkkamer... haha...
  Ik wens je een heel fijn weekend,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk idee! Weer iets voor op mijn lijst ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Wat fijn dat je meeleest. Reacties zijn welkom!