Zelf maken: Paaskrans en konijn

Voordat ik weer verderga met het huishouden (er is weer genoeg te doen), even een moment er tussenuit om hier wat te delen. Het is bijna Pasen en dan moet ik de foto's niet te lang laten liggen, anders is het mosterd na de maaltijd.

Vorig jaar liet mijn schoonmoeder me zien hoe ze met een krans en gele doekjes van de Action een Paaskrans maakte. Prachtig idee vond ik dat. Ik kocht een krans, maar de gele doekjes waren op :-(
Veel later, toen de schappen weer waren aangevuld, kocht ik een paar rol gele doekjes. Alvast voor de volgende Pasen. Het gaat om de wegwerp schoonmaakdoekjes op rol, met een zigzag motief. De doekjes knip je door de helft en de helften ook steeds door de helft, zodat je vierkantjes overhoudt. Die prik je met een breinaald tussen de takken van de krans.

Ik had ook een krans voor mijn moeder gekocht en samen met de kinderen hebben we er een gezellige knutselmiddag van gemaakt.
Oorspronkelijk had ik het idee om 'm aan de deur te hangen, maar het is een tafelstuk geworden.

Het idee voor dit konijntje ontstond omdat ik een breiwerkje met de kinderen wilde doen. Het leek mij het slimst om eerst zelf een konijntje te breien, zodat de kinderen een tastbaar voorbeeld hadden, ipv alleen een foto op pinterest. (klik voor brei-instructies)
Er bleek geen grote animo, de wol uitzoeken vonden de meiden nog wel leuk, maar verder geen geduld om meer dan een pen te breien. 


Ik zette 25 steek op naald 2,5. De gehaakte vogels die ik vorig jaar maakte hangen ook weer in de takken. Fijne week gewenst.
Anita


14 opmerkingen

 1. Wat mooi, zo'n krans! Ik moet hier nog beginnen met mijn decoraties.....beetje laat, ja

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je.
   Mijn seizoenstafel is nog niet af, je bent niet de enige die laat is :-)

   Verwijderen
 2. Erg mooi die krans, het konijntje heb ik ook gebreid in tweevoud voor de kleindochters. De mijn vallen iets groter uit. Ik had 50 steken. Fijne dag.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je. Je kunt het konijn inderdaad in allerlei maten maken, goed dat je dat noemt.
   Ik deed trouwens ook nog een ovaal stukje karton er onderin, anders bleef hij niet staan. Had jij daar ook last van?

   Verwijderen
  2. Nee daar heb ik geen last van ze blijven zo staan.

   Verwijderen
  3. Nee daar heb ik geen last van ze blijven zo staan.

   Verwijderen
 3. Ik vind het knap. Noodgedwongen :) houd ik het bij wat simpelers (zie m'n blogje van vandaag). Trouwens waar ik een beetje nieuwsgierig naar ben, hoe gaat het met je boek?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb je muis bekeken en hij is leuk. Dat zal hier oom wel in de smaak vallen.

   Hoe het met mijn boek is? Ja, nu moet ik mezelf verantwoorden....
   Ik stel het werken aan mijn boek maar steeds uit. Ik heb allerlei eisen waaraan ik vind dat het moet voldoen, maar dat is natuurlijk om mezelf te beschermen tegen teleurstelling.
   Wel heb ik het geluk gehad dat een lieve oud hoogleraar van mijn werk mijn manuscript graag wilde lezen. Hij gaf het me na een week al terug en had het met plezier gelezen, zei hij. Ook had hij allerlei suggesties voor verbetering en dat wakkerde mijn enthousiasme ook weer aan. Ik zal toch een keer de stap moeten zetten en het naar een uitgever sturen.

   Verwijderen
 4. bezig bijtje, erg leuk geworden , geniet ervan , liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb mezelf inderdaad weer goed bezig gehouden :-)

   Verwijderen
 5. Wauw, wat een prachtige krans zeg. Wat zijn dat voor gele doekjes? En waar haal je die?

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Nicole,

   De doekjes komen van de Action. Ze liggen bij de schoonmaakspullen. Het zijn wegwerp doekjes op rol met een zigzag motief. Ook in de kleuren groen, roze en blauw.
   Je scheurt een vel van de rol, knipt die door de helft en vervolgens de stroken ook steeds weer door de helft, tot je vierkantjes overhoudt. Die vierkantjes kun je als toefjes tussen de takken steken met een breinaald o.i.d.
   Ben benieuwd of jij er iets van gaat maken!

   Verwijderen
 6. Grappige krans, leuk de bloemen in de eierschalen.
  En die gehaakte vogeltjes zijn ook leuk! Ga ik onthouden.
  Ik zou die stap naar de uitgever maar gaan maken ;-).
  Wellicht ken je tenpages.com wel ? Heb je zoiets wel eens overwogen?

  lieve groet, Annelies

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je. De versieringen komen uit de voorraad van mijn moeder. Voor haar dus de eer van de eierschalen met een bloem er in. Heeft ze zelf bedacht en gemaakt.

   Ten Pages kende ik nog niet (of misschien heb ik het wel eens voorbij zien komen, maar is het niet blijven hangen). Volgens hun huidige website verschijnt er binnenkort een vernieuwde versie. Ik hou het in de gaten.

   Verwijderen

Wat fijn dat je meeleest. Reacties zijn welkom!