Urban Jungle; macramé gezellig mee.

De kamerplant keert terug in huis. Het schijnt een trend te zijn en dan heet het Urban Jungle. Klinkt wel hip en happening.

Nou ja, ik keer terug naar de natuur, de natuur buiten en mijn eigen natuur en warempel wat gebeurt er: ik krijg zin om meer groen in huis te halen! 

En om nog een oude trend erbij te halen: de macramé plantenhanger keert terug. Ik maakte 'm volgens deze instructies van dille en kamille. Het is echt niet moeilijk. In elkaar geknoopt op een vrijdagavond, tijdens het kopje thee.
Ik zou zeggen, macramé gezellig mee!

kindje op moeder schoot 

urban jungle in de badkamer

De badkamer wordt grondig gesopt. Deze plant had een groter binnenpot gekregen, maar ik had er geen passende buitenpot bij. Bij de kringloop vond ik deze en ben er superblij mee! Voor € 3,50. Is dat duur? Beetje wel hè voor kringloopprijzen, maar ik was er helemaal weg van.

urban jungle op de trap

Het gaat heel goed met de ah moestuintjes. Veel beter dan vorig jaar.Anita's Dagboek is ook te vinden op facebook. Ik vind het leuk als je mijn pagina leuk vindt. 
17 opmerkingen

 1. Gezellig toch! Ik heb altijd een huis vol planten gehad en ook zo'n hanger. Deze lijkt meer gevlochten. Ik ga eens op de site kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vroeger had ik ook veel planten. Elk voorjaar ging ik ze verpotten. In die tijd woonde ik in een huis met gaskachels, daar deden de planten het veel beter. Sinds ik in een huis woon met centrale verwarming laten de planten het afweten, maar ik heb weer zin om het te proberen.

   Verwijderen
 2. Wat leuk, dat heb ik vroeger ook gedaan. Ik las er laatst een artikel over van een japanse vrouw die er haar beroep van gemaakt heeft. Het was bij mij niet zo'n succes de laatste jaren: kamerplanten. Vroeg of laat gaan ze een keer dood. Ik heb nu weer een kruidenplantje en wat bolletjes maar die zijn uitgebloeid.
  Groetjes, Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De laatste jaren werden mijn planten onderworpen aan liefdevolle verwaarlozing. Maar ik waag het er toch op. Het staat zóveel gezelliger met groen in huis.

   Verwijderen
 3. Oh :-) net als vroeger bij mn ouders thuis hingen overal macramee dingen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan me niet speciaal herinneren dat mijn moeder macramé hangers had. Wel van die rechthoekige plantenbakken.

   Verwijderen
 4. Kindje op moeders schoot, zo mooi, en die macramé hanger maakt het helemaal af.

  Groet Thea

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik vond het ook heel erg bij elkaar passen!

   Verwijderen
 5. Wij hadden met onze eigen crea-club al een avondje macramé, er hangt al weer een aantal weken een pot in een macramé-hanger aan onze open trap in de woonkamer. Was echt heel leuk om te doen. Je plantenpot in de badkamer is niet duur hoor, ja misschien wel voor kringloopprijzen, maar voor dat geld koop je niet zo'n mooie in een tuincentrum of zo.
  Maar wat heb je een prachtig bordje met tekst aan de muur in je badkamer. Heel erg leuk.
  Fijne avond,
  liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk dat jij ook al een hanger in huis hebt. Dat was vast weer een gezellig avondje met jouw crea club.
   Het bord heb ik een keer op Schiermonnikoog gekocht. Ik heb een keer een vergelijkbaar bord gezien bij lobbes.nl in de wooncategorie. Ik keek net even, het bord is er niet meer, maar ik zie dat ze een heel tab gewijd hebben aan 'living in nature'.

   Verwijderen
 6. Heerlijk, dat groen in huis!! Leuk, je hanger!
  We hebben eigenlijk al jaren veel groen in huis, awoeaaaaa, (tarzan) grappig dat het nu Urban Jungle heet. :-/ Haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Geweldige trend; Urban Jungle! Ik heb mijn woonkamer een paar weken geleden ook omgetoverd tot urban jungle (met poezendiva's Momo en Lhasa als aanvallende en alles verorberende tijgers...) en het geeft zoveel meer sfeer en gezelligheid. Ook helemaal hip volgens de Urban Jungle-trend; sierkussens en posters met afbeeldingen van allerlei groen, ook leuk (maar ik ben dan ook een echte woonfreak...).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh ja, poezen! Onze kat eet altijd de tulpen op. Nu heb ik niet zo vaak tulpen in een vaas, maar elke keer als iemand tulpen voor me meeneemt weet ik het weer: 'o ja, de kat eet de koppen er af.'
   Er zijn momenteel mooie spullen te krijgen. Meer mijn smaak dan de grijs/witte trend van afgelopen jaren.
   Wij zijn geen kussentjes familie, wij zijn meer van de dekentjes :-) Oke, ik ben van de dekens. Man gruwelt er van.

   Verwijderen
 8. Ik heb me vroeger suf gemacrameed. Op mijn dakterras heb ik een macramé 'scherm' gemaakt. Kijk (straks) maar op mijn blog, daar heb een foto geplaatst (krijg die er hier niet bij).

  BeantwoordenVerwijderen
 9. planten blijven leuk! Zeker die hang dingen :) Heb je ze zelf geknoopt? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Wat fijn dat je meeleest. Reacties zijn welkom!