Najaarsopruimbingo start 1 november


Na de voorjaarsbingo, de zomerbingo volgt dan nu de – je raadt het al – najaarsopruimbingo!


Op dinsdag 1 november starten we en gaan we 30 dagen lang opruimen in ons huis en in ons (innerlijk) leven. 


Meld je aan voor mijn nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van nieuwe startdata. 


Hoe werkt dat ook al weer, zo'n opruimbingo?

Het idee van de opruimbingo is dat we gezamenlijk online starten op 1 november. Vanaf die dag gaan we 30 dagen lang ons huis opruimen. Je ontvangt van mij elke dag een mail met een bingogetal. Dat getal is het aantal items dat we die dag gaan opruimen. Je ontvangt een bingokaart helemaal in stijl bij het seizoen met daarop 30 vakjes om in te kleuren. Op zondag stuur ik geen mail, om een beetje rust in te bouwen. 

Elke dag geef ik een suggestie voor wat je kunt opruimen of een voorbeeld uit mijn eigen opruimervaring, een onderzoekende opdracht of een inspirerende quote. 


Het overkoepelende thema van de najaarsopruimbingo is: Terug naar je bron

We gaan o.a. werken met het (her)vinden van onze kwaliteiten en het vinden van balans tussen behouden en afbreken


Elke week heeft een subthema

Week:

1) Welk web heb je geweven? Sta je nog in het centrum van je eigen leven? 

2) Stilstaan om weer verder te gaan ~ bedenk alvast wat je het komende jaar wilt opbouwen. 

3) Balans vinden tussen behouden en afbreken ~ wat is goede voeding voor je ‘composthoop’

4) (her)ontdek jouw structuur ~ leer van de kruinen van de bomen

5) Een nieuw begin is in zicht ~ voorbereiden op de yule feesten 


Zelfzorg

Omdat het najaar een tijd is waarin we meer binnenshuis zijn en ook nog eens intensief met opruimen aan de slag gaan, leek het me goed om ook aandacht aan zelfzorg te besteden. Zelfzorg is een van de 6 manieren waarop je meer richting aan je leven kunt geven. Naast de opruimopdracht geef ik een kleine suggestie waarop je aandacht kunt besteden aan zelfzorg. Dat kan gaan over fysieke zorg, zoals het masseren van je voeten, maar kan ook gaan over het onder de loep nemen van je vriendenkring. 


Samhain en terug naar je bron

Samhain is het Keltisch jaarfeest. Voor de Kelten begon het nieuwjaar op 1 november. Voor hen begon het leven vanuit de duisternis. Vergelijkbaar met de geboorte van de mens. We zijn allemaal in ons eigen licht geboren. Vanuit het duister van de baarmoeder, worden we geboren in het licht. In ons eigen licht, onze eigen kwaliteiten. 


Deze tijd van het jaar is een mooie ondersteuning om te onderzoeken waar je vandaan komt. Wat is je bron. Waar liggen je roots. Je kunt onderzoeken welke voorkeuren je had als kind. Maar als je daar al meer vertrouwd mee bent, dan kun je onderzoeken hoe de lijnen van je voorouders zijn. 


Samhain is een melancholische tijd. Een tijd van terugblikken. De sluiers tussen het aardse en het hemelse zijn dun. Je kunt een sterker contact voelen naar overledenen. Door terugblikken, herinneren, eren, haal je alshetware de tijd van ‘daar’ naar ‘hier’. Het verleden wordt heden. Het krijgt  tijd en ruimte. Bezig zijn met het opruimen van je huis in deze tijd van het jaar helpt bij het maken van keuzes. 


Het is ook een tijd waarin je voelt dat je vooruit wilt. Dat is waar de ruimte zit om op te ruimen. Welke items passen niet meer in het web van je leven dat je wilt weven. Welke emoties heb je genoeg doorleefd dat ze niet meer zo zwaar zijn om te dragen. Kijk naar wat je in het licht kunt zetten van het nieuwe. 


Deze tijd van het jaar – in de aanloop naar Samhain -  is een geschikte tijd om biografieën te lezen. Over levens uit vervlogen tijden. Welke aspecten spreken je aan? Waarin zie je dat de wereld nauwelijks veranderd is? Het lezen van een oude roman is ook leuk. Of het bezoeken van een openluchtmuseum; om te ervaren hoe er in de tijd van onze voorouders geleefd werd. 


De insteek van mijn opruimbingo’s is: het praktische met het spirituele verbinden. We gaan lekker fysiek in de weer in ons huis, maar terwijl we bezig zijn met kasten uitpakken, uitzoeken en weer inpakken, met ritjes naar de kringloop of de stortplaats, zijn we ook bezig met innerlijk werk. Door items vast te pakken, voelen wat het voor ons betekent, door keuzes te maken, werken we aan onze groei. 


Kortom, er valt weer genoeg te ontdekken en op te ruimen in deze tijd van het jaar!


Lijkt het je ook leuk om op een laagdrempelige manier je huis en je leven op te ruimen? Ben je op zoek naar dat zetje om uit de startblokken te komen? Gezamenlijk werken - vanuit je eigen huis - is een grote stimulans. 


Via mijn nieuwsbrief kan ik je op de hoogte houden van nieuwe startdata. Je kunt je aanmelden door hier je naam en e-mailadres achter te laten. 


Warme groet, 

Anita


2 opmerkingen

  1. Ik vind de verbinding tussen praktisch opruimen en spiritualiteit heel leuk en bijzonder! Zo krijgt het opruimen iets extra's.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat fijn dat je meeleest. Reacties zijn welkom!