Review: Natuurlijk geinspireerd Scheurkalender“We kunnen de wereld afreizen op zoek naar schoonheid,
maar we moeten haar in ons dragen om haar te kunnen vinden."


Dit is een van de spreuken uit de Natuurlijk geinspireerd scheurkalender.

Als je net als ik blij wordt van wijsheden over de natuur, inspirerende quotes, van kennis over geneeskrachtige werking van kruiden, de diepere boodschap van krachtdieren, leerzame oefeningen in mindfulness en meditaties, dan word jij vast net zo enthousiast over deze kalender als ik. 

De Natuurlijk geinspireerd scheurkalender van uitgeverij Christofoor (je weet wel, die uitgeverij van fijne natuur- en antroposofische boeken) is vers van de pers!
2021 is het eerste jaar van verschijnen van deze scheurkalender en ik hoop nu al dat er volgend jaar een nieuwe editie komt. 

Volg elke dag het ritme van de seizoenen

De kalender telt 365 wijsheden en inzichten uit de natuur, samengesteld door Ity Busstra tuinvrouw en natuurschrijfster. Elke maand van de kalender is opgebouwd uit 5 weken, waarvan elke week een vast ritme aan onderwerpen heeft en volgt daarmee het ritme van de seizoenen. 
Een paar voorbeelden: 

De natuur als zielsuiting

De natuur als energiebron

De natuur als stiltebron

De natuur als spiegel

De natuur als inspiratiebron

De natuur als heler en genezer

De natuur in verbinding

De natuur als voedingsbron

De natuur in balans

De natuur in je tuin

De natuur in feestdagen


Per dag wordt er een quote gegeven, of een affirmatie, meditatie of een creatieve opdracht of een recept voor kruidenthee. 

Als je graag wat meer wilt leven met de seizoenen  of als je graag elke dag herinnerd wilt worden aan alles wat de natuur te bieden heeft, dan is deze kalender een hele praktische manier hiervoor. Leuk om cadeau te geven en leuk om voor jezelf te kopen of op je verlanglijstje te zetten voor Sinterklaas of Kerstmis. 


Hoe kom je aan de Natuurlijk Geinspireerd scheurkalender?

De kalender is algemeen verkrijgbaar. Ga naar je favoriete boekhandel of bestel online, o.a. bij de website van Natuurlijk Geinspireerd zelf. 


"De natuur heeft geen haast, en toch komt alles af."


Warme groet,
Anita
4 opmerkingen

 1. Bedankt! Een interessante tip. Ik ga zeker kijken of het wat voor me is. Het leven met de seizoenen spreekt me erg aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het lijkt me een mooie kalender. Denk jij er ook echt aan om elke dag een blaadje om te slaan?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ja dat is het wel he met scheurkalenders. Vooral als de kalender op het toilet hangt en je meer dan 1 toilet in huis hebt.

   Verwijderen

Wat fijn dat je meeleest. Reacties zijn welkom!