Waar moet ik over schrijven de komende tijd? Jullie mogen het zeggen.Ik was met een blogartikel bezig over dat wij deze zomer niet op vakantie gaan, maar thuisblijven. Over het waarom en over hoe dat kwam en over allerlei dingen daar omheen die er de afgelopen weken de revue passeerden. Het werd al weer echt een Anita-lang verhaal om jullie een beetje bij te praten. Ik had 'm bijna klaar, dat blogartikel. Maar toen ik 's avonds in bed lag en het artikel nog eens bij langs liep in mijn hoofd vond ik het opeens maar niks meer. Had ik nou echt zoveel woorden nodig om te zeggen dat we deze zomer thuis blijven, dat ik dat heerlijk relaxt vind, dat we het doen omdat we andere kosten hebben en ondanks dat we niet op vakantie gaan, het geld er hoe dan ook uit vliegt en oh ja, dat we toch nog 4 nachtjes gaan kamperen? Wat een flauwekul van mezelf.

Dus gooide ik dat artikel terzijde en ging verder met mijn volgende idee voor een blogpost. Het heerlijke van het bloggen is dat ik er zelf wat over te zeggen heb. Zoals dat ik besluit om een blogpost die al bijna af is toch terzijde schuif. Ook kan ik zelf beslissen welke onderwerpen ik kies en die zijn best wel breed.
Maar na zoveel jaar bloggen waarbij ik het zelf beslis, wil ik jullie de keus geven wat mijn volgende onderwerp wordt. Velen van jullie lezen immers al heel lang mee dat er een band ontstaat en ben ik wel nieuwsgierig naar waar jullie behoefte nu ligt. Ik snap dat dat voor iedereen verschillend is, maar ik wil de artikelen waar de meeste vraag naar is, het eerst publiceren. Alle gekozen artikelen komen aan bod.

Je mag een titel kiezen uit de lijst hieronder, maar je mag ook een vrij onderwerp kiezen. Iets waarvan je zou willen dat ik er iets meer over vertel. Of misschien zelfs iets waar ik in het verleden over geschreven heb en je je afvraagt 'goh, hoe is het nu met....?' of waarvan ik beloofd heb op terug te komen maar het nooit gedaan heb. Het mag zelfs het blogartikel zijn waar ik het hierboven over heb, die ik dus zelf terzijde heb geschoven :-).

Mijn blogartikelen beginnen met een idee en als ik dat idee kan vangen in een titel dan schrijf ik snel de titel op. Soms met steekwoorden over welk aspect ik wil belichten of wat de aanleiding was. Ik heb dus alleen nog maar de titels en een insteek voor het verhaal, maar het artikel zelf moet ik nog schrijven.

In willekeurige volgorde:


 • Verbondenheid
 • Mijn 5 favo vega gerechten
 • Top (#) van favoriete bespaarboeken
 • Wat is mediteren eigenlijk?
 • Waar ik op let bij het vinden van een goeie coach
 • 5 x wasbaar in plaats van wegwerp
 • De valkuil/paradox van duurzame marketing
 • Over bpa en zalige onwetendheid
 • 3 manieren om een weekmenu te maken
 • Wat neem ik mee naar mijn eerste yoga les?
 • Ayurvedische eetgewoonten
 • Hoe maak je een boek van je blog via blog2print
 • Elk kind heeft zijn eigen energie
 • Chakra stenen en hun betekenis
 • Wat is tijd voor jezelf?
 • Financiele bewustwording gaat over meer dan geld (alleen)
 • Wat tuinieren en opvoeden met elkaar te maken hebben
 • [x] Misvattingen over tweedehands
 • Geld lenen; een lust of een last?
 • Yoga oefening voor de schouders
 • Mijn [x] beste tweedehands aankopen
 • [x] ongebruikelijke tweedehands aankopen
 • Ayurveda en de overgang
 • Waarom ik de eerste vier levensjaren van mijn kinderen het meest bijzonder vond
 • Chinese orgaanklok
 • De wederkerigheid van geld
 • [x] dingen die ik vandaag nog weggegooid heb
 • Beginnen met minimaliseren? Maar hoe dan?
 • Feng shui voor beginners


Ondertussen vieren wij voorlopig de zomer aan het privé strand in onze achtertuin. Over die tuin wil ik ook wel vertellen als daar belangstelling voor is :-).

Ik zie erg uit naar jullie reacties!

Lieve groet
Anita

Ps: de foto van de typemachine hierboven is een eigen foto. Genomen in Blair House, het huis dat te zien is in de serie Murder, she wrote.25 opmerkingen

 1. Hallo Anita,
  Ik zou zeggen, schrijven waar jezelf over wilt schrijven :)
  Jij hebt het van je afgeschreven en je weet toch niet wat bijvoorbeeld iemand als ik er dan weer uit oppikt :-) Sommige dingen pik je niet meteen op, maar je hebt wel een 'zaadje' geplant :) Ik zie heel veel interessante onderwerpen op je lijstje, onderwerpen waar ik niets van af weet bijv: 5x wasbaar in plaats van wegwerp, Chakra stenen en hun betekenis, Chinese orgaanklok, Feng shui voor beginners. Je ziet het al nog genoeg om over te schrijven. Oja en thuis blijven is heeeerrrllliijjk :-) Wij doen het ook :) Soms zeggen mensen jij wij blijven thuis want we hebben dit of dat gekocht, nu prima toch, vaak wordt een vakantie ook sterk overdreven. Een vakantie, de uitgave daarvan is voor 2 weken een nieuwe aankoop vaak voor langer en dicht bij huis kun je ook hele leuke dingen doen.
  Groetjes en een heel fijn weekend, Liefs Anita

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Blijkbaar heb ik het nu nodig om ook eens jullie kant te horen. Eens kijken hoe me dat bevalt. Ik hou wel van zaadjes zaaien! Bedankt voor je reactie.

   Goed punt van de kosten van de vakantie en hoe dat kort vertier geeft, ten opzichte van wat je er nog meer voor kunt kopen. Als je er namelijk goed over nadenkt kan zo'n vakantie onevenredig duur zijn. Zo zouden wij bijvoorbeeld onze slaapkamer kunnen opknappen, inclusief nieuw dekbed en nieuw topmatras voor wat een tweeweekse zomervakantie kost. Zo'n vakantie duurt twee weken, maar op dat bed kunnen we weer 10 jaar slapen. Het zijn afwegingen :-).

   Verwijderen
 2. Handig dat je alvast suggesties geeft! Ik zou wel wat willen lezen over Wat is tijd voor jezelf.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk dat je dat onderwerp er uit pikt! Dat vind ik ook net iets voor jou. Hij gaat mee!

   Verwijderen
 3. Ja wat Nicol zegt; wat is tijd voor jezelf. Wel handig zo'n lijstje anders was ik daar vast niet op gekomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je kunt ook rustig even een break van t bloggen en tijd voor jezelf nemen? :-) dan daarna weer fris fruitig verder bloggen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Stiekem blog ik al heel low-key de laatste weken. Mmmm tijd voor mezelf? Goh, eigenlijk is bloggen tijd voor mezelf.

   Verwijderen
 5. Graag een post over je tuin en hoe jij je tuin beleefd En over Ayurvedische eetgewoonten ben ik ook erg geinteresseerd
  Fijne zomer
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je voor je fijne reactie. Jouw verzoek voor de tuin prikkelt mij meteen, hoe ik de tuin beleef is voor mij de perfecte benadering om er over te schrijven. Dus dank! <3

   Verwijderen
 6. Grappig wat je schrijft over het weggooien van die blogpost. Ik wilde eerst ook gaan schrijven over waarom vakantie voor mij niet zo hoeft (zelfde reden als bij jou, inderdaad kwestie van prioriteiten!), maar ik dacht dus ook: waarom eigenlijk? Je hoeft het inderdaad helemaal niet uit te leggen ;-)

  Leuk, een onderwerp kiezen! Ik zou het leuk vinden iets meer te lezen over mediteren en wat ik ook een leuk onderwerp vind: dingen die je hebt weggegooid. Misschien dat ik daar ook 'ns een blogje over ga schrijven/tekenen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Da's erg toevallig! Ik denk nu dat als ik het artikel eerder had geschreven, 1,5 week geleden ofzo, dan was het echter geweest. Nu is de (school)vakantie al begonnen (regio Noord) en is sommige informatie al weer wat achterhaald. Ik kijk er zelf anders tegenaan, dat is vooral wat achterhaald is.
   Dingen die je weggooit zeggen heel veel!

   Verwijderen
 7. Ik lees nog niet zo lang mee, maar is ga voor 'ongebruikelijke tweedehands aankopen". Ben nieuwsgierig wat dat was. En naar het verhaal dat je er mee maakt. Als tweede: Waar ik op let bij het vinden van een goeie coach. Ik blog zelf nog niet zo lang, maar meestal begin ik me een lang verhaal waar ik dan meer van de helft van schrap. Het leuke vind ik dat iedere lezer er dan weer andere dingen uithaalt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vind ik ook een leuke om te doen, de ongebruikelijke tweedehands aankopen. Af en toe kom ik namelijk items in huis tegen die ik bij de kringloop gekocht heb, waarvan ik weet dat het vroeger niet in me op zou komen om het bij de kringloop te zoeken.

   Zoek jij coaching bij het bloggen? Of coaching op een breder vlak, zoals het leven :-) ?

   Verwijderen
 8. Wat een leuke, interessante onderwerpen Anita! Ik lees graag over de ontwikkelingen in jullie tuin, de favoriete vegetarische recepten, beginnen met feng shui, yoga oefening voor de schouders en meer :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oei ja, die oefening voor de schouders. Die moet ik zeker binnenkort gaan bespreken, want eigenlijk kan ik die zelf ook wel gebruiken.

   Verwijderen
 9. Een boek maken van je blog das interessant, wassen ipv wegwerp ben ik ook benieuw naar en die typemachine is zoooo gaaf. Ik deelde pasgeleden een lijstje met blog ideeën voor de vakantie. Allicht kan je in de buurt van je kampeerplek eens uitzoeken welke struikelsteen of monument interessant is of een stedentrip doen en tips voor een museum geven. Of je deelt de muziek van je ouders die je nu wel kan waarderen. Fijne vakantie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind jouw aanvullende vragen erg origineel. Die neem ik graag mee in mijn achterhoofd als we op onze kampeerplek zijn.
   En uiteraard gaat het boekblogartikel op de to-do lijst.

   Verwijderen
 10. Ik vind de meest leuke blogs altijd waarin je schrijft over wel of niet duurzame aankopen, wanneer wel en niet tweedehands. Ik word namelijk altijd een beetje wantrouwig bij blogs van mensen die het allemaal “goed” doen en waarbij alles duurzaam lijkt te zijn. Het blijft voor mij (met een gezin) altijd een struggle om alles duurzaam proberen te doen. Dat lukt (mij) toch bij lange na niet. Ik houd wel van een beetje eerlijkheid en realisme daarin.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. Dank je! Eigenlijk past dan het blogartikel dat ik terzijde schoof heel goed.....
   Wie had dat gedacht.
   Duurzamer leven kan inderdaad een knap dilemma zijn. Ik hou het in mijn achterhoofd wanneer ik daar weer tegenaan loop.

   Verwijderen
 11. Nee hoor ik zoek zelf geen coaching. Gewoon benieuwd wat je er van vind.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ongebruikelijke tweedehands aankopen! Daar ben ik wel benieuwd naar. Op kleding via de kringloop gekocht. Ik heb daar laatst zelf ook een blogje aan gewijd!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat fijn dat je meeleest. Reacties zijn welkom!