Een eigen praktijk - online


Toen ik in 2011 met de opleiding meditatie en spirituele psychologie begon, deed ik dat voor mezelf. Voor mijn eigen ontwikkeling. Ik zocht antwoorden die ik niet vond op de standaard plaatsen. Ik zocht duiding voor mijn innerlijk leven.

Het was niet op voorhand mijn bedoeling om professioneel therapeut te gaan worden. Ook de anderen in mijn meditatiegroep volgenden de opleiding voor zichzelf. Maar evengoed was het een terugkerende vraag onderling: ga jij door? Wil jij er wat mee doen?

Het enige dat voor mezelf duidelijk was, was dat ik het hele traject van 7 jaar wilde doen en daarna verder gaan met het professionele traject. De materie verveelt niet snel, het is een continue proces van meer willen weten en een dieper begrip willen krijgen. Of en hoe ik er professioneel mee verder zou gaan, daar bleef ik maar over nadenken. Als docent aan de slag gaan? Dat zie ik mezelf niet 1-2-3 doen. Een praktijk aan huis beginnen en mensen ontvangen voor gesprekken en healings? Dat zou kunnen, healings geven vind ik ontzettend leuk om te doen. Maar voel ik me comfortabel en toegerust genoeg om mensen in een persoonlijk gesprek te begeleiden? Oei, daar komt dan toch wel onzekerheid om de hoek kijken. Bovendien hèb ik geen praktijk aan huis – die zou ik dan moeten maken. Wel wat bedenkingen dus, maar toch, na zeven jaar heb ik wel een schat aan informatie waar ik graag anderen mee wil helpen. Zoals het mij enorm heeft geholpen. Hoe kan ik dat overbrengen op anderen?
Maar hé, wacht eens? Breng ik dat al niet over, hier op mijn blog?


Toen ik die gedachte te pakken had, toen viel het voor me op zijn plek. Schrijven is mijn stiel. Dat is mijn krachtigste manier om me te uiten, de beste manier voor mij om over te brengen wat ik wil vertellen. De beste vorm om mij uit te drukken en anderen te begeleiden. Zo kwam ik tot het idee om persoonlijke begeleiding per mail aan te bieden.

Waarom begeleiding per mail?

- Schrijven is mijn grote kracht, voor mij de beste vorm om kennis over te brengen; daarmee kan ik jou het beste begeleiden
- Niet iedereen kan naar mij toe komen wegens afstand of beperkte mobiliteit
- Voor degene die met een burn out te maken hebben is e-mail contact laagdrempelig en vraagt niet teveel van het energieniveau
- Degene die jonge kinderen heeft is meer gebonden aan tijden, contact per mail geeft in dat geval flexibiliteit en vrijheid
- Wanneer je schrijft, ga je automatisch ordenen. Je zult verrast zijn door wat je opschrijft. Een probleem wat in je hoofd de boventoon voert, blijkt op papier niet waar het om draait. Er komt iets anders naar voren. Onverwacht heb je verwoordt wat er bij je speelt.

Mijn begeleiding is gericht op het vinden van meer richting in het leven. Het is bedoeld voor iedereen die meer zingeving in het leven wil ervaren. Wanneer je door (langdurige) stress het gevoel hebt ver verwijderd te zijn geraakt van jezelf. Wanneer je door een heftige gebeurtenis anders in het leven bent komen te staan. Wanneer je een grote leegte ervaart, ondanks dat je leven ‘gevuld’ is met een goede baan, een lieve partner en een mooi huis en spullen. Ik kan je begeleiden om meer helderheid te krijgen, om voorbij te komen aan oude patronen, om meer heelheid in het leven te ervaren, waarbij het leven er niet op gericht is om alleen maar vrolijkheid te ervaren, maar ook om de zwaarte beter te kunnen dragen.

De begeleiding is helemaal toegespitst op ieders persoonlijke situatie. Ik maak daarbij gebruik van de kennis van mijn opleiding Meditatie en Spirituele Psychologie, aanvullende opleidingen en trainingen die ik gevolgd heb – zoals overgeërfde trauma’s. Ik maak gebruik van boeken die ik gelezen heb en put uit mijn eigen ervaringen.

Toen ik de vorm van het coachen gevonden had, vroeg ik me vervolgens af onder welke noemer ik de begeleiding zou gaan aanbieden. Omdat ik Anita’s Dagboek daar niet bij vond passen, bedacht ik iets anders. Richting Wijzer werd het. Passend bij de Zes praktische manieren om meer richting aan je leven te geven. Voor wie mij op Instagram volgt heeft al een paar quotes voorbij zien komen, in het kader van Richting Wijzer.Het is best een avontuur voor me, deze manier van coachen, maar het voelt als een logisch vervolg op wat ik geleerd heb en wat ik al aan het doen ben.
Ik realiseer me dat het zonder jullie - lezers, trouwe volgers - er heel anders uit had gezien. Hartelijk dank dat jullie mijn klankbord wilden zijn al die jaren. Me altijd van zulke lieve en leerzame en steunende reacties hebben voorzien. Jullie zijn echt tot mijn 'kring' gaan horen. Goh, nu klinkt het net of ik ga stoppen met bloggen, maar dat is beslist niet mijn bedoeling. Mijn blog blijft mijn uitlaatklep, mijn plek om mijn ideeën uit te dragen. Met het coachen kan ik het persoonlijker maken en de diepte in gaan.

Warme groet,
Anita

Lees hier meer over mijn Praktijk online.
22 opmerkingen

 1. Veel succes met je nieuwe avontuur!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, wat stoer, fijn, mooi! Wat een geweldige stap! Ik wens je ontstellend veel succes, plezier, liefde en voldoening toe!! Ik weet heel zeker dat je heel veel mensen kan helpen! (zo, dat zijn genoeg uitroeptekens maar dat moest even..ben plaatsvervangend héél blij voor je! )

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een ontzettend lieve en enthousiaste reactie van je! Dank je dank je.

   Verwijderen
 3. Wat fijn dat je een methode hebt gevonden die bij je past en goed voor je werkt. En schrijven werkt van zichzelf als therapeutisch dus het lijkt me een heel fijne manier!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Spannend en leuk! Mooi dat alle dingen zo samenvallen. Je hebt een prettige schrijfstijl dus heel passend om mensen op deze manier te ondersteunen. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gefeliciteerd met deze nieuwe stap en heel veel succes gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo Anita,
  Gefeliciteerd, wat fijn dat je een manier hebt gevonden die bij jou past.
  Hoe je het uitgedacht hebt klinkt heel goed :)
  Ik wens je heel veel succes en geef het de tijd, ‘gewoon’ doorzetten :)
  Dat doe ik en vele met ons ook GIRL POWER !!
  Liefs Anita
  Oja en als je Goudsbloemzaadjes wilt hebben, dan geef maar een gil ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je voor je lieve reactie. Ik neem de tijd die ik nodig heb.
   Wat lief dat je me goudsbloemzaadjes aanbiedt. Dat zou ik wel erg leuk vinden. Dan bewaar ik ze wel tot volgend jaar, want onze tuin ligt helemaal op de schop en alleen de hardnekkige planten overleven het op dit moment. <3

   Verwijderen
 7. Wat goed, je bent er heel geschikt voor en je schrijft ook heel fijn. Veel succes toegewenst!🌻🌻

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Anita,
  Afgesproken :)
  De bloemen staan nu nog in de tuin, in het najaar, als ik de zaadjes heb, stuur ik je een mailtje :)
  Fijne avond 😀

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat goed, echt iets dat bij je past. Veel succes en plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat goed, Anita! Ik wens je heel veel succes en mooie coachinggesprekken toe!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dat is een mooie keuze voor jezelf en voor anderen!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een mooie stap! Veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat fijn dat je meeleest. Reacties zijn welkom!