Een nieuw begin

Ik schreef al een keer dat ik niet zo vaak over mijn baan buitenshuis vertel.
Dus schrijf ik nog maar een stukje over mijn baan :-D  Sinds kort ben ik namelijk aan ander werk begonnen – wel bij dezelfde werkgever.
Al langer had ik de wens om wat anders te gaan doen, iets anders dan secretaresse. Het secretaresse-werk is weliswaar heel erg gevarieerd, maar in die veelheid aan werkzaamheden blijft alles een beetje oppervlakkig. Ik wilde me wel weer eens toeleggen op iets specifieks. Dat klinkt niet zo moeilijk te realiseren, maar zelfs binnen een grote organisatie als een universiteit blijkt dat in de praktijk nog niet mee te vallen. Niet alleen inhoud van het werk is belangrijk, maar ik neem ook mijn uren en salaris in overweging. Al met al levert dat nogal wat beperkingen op.

Een tijdje terug stuurde ik een vrijblijvend mailtje naar een afdeling en ik kreeg prompt antwoord; dat ze net weer wilden gaan werven en of ik mijn cv wilde sturen. De week daarop ging ik op gesprek en ik mocht beginnen als ik wilde!

11 jaar heb ik op mijn – inmiddels – oude werkplek gewerkt. Dat klinkt echt als een lange periode, maar het voelt eerder als één groot lang jaar waarbij alle herinneringen in elkaar overvloeien. Alles voelt als de dag van gisteren. Schijnt zo in zijn werk te gaan als je ouder wordt.

Ik heb een ontzettende leuke laatste werkweek gehad, iedereen had echt even aandacht voor mijn vertrek (wat overigens formeel geen echt vertrek is, want ik word als het ware uitgeleend – ik mag weer terugkomen als het op niets uitloopt).
Ik heb prachtige cadeaus gekregen en heel veel warme woorden, dat deed me echt goed.
Maar dat is tegelijk ook gek, want zoveel mooie woorden hoor je nooit als je er gewoon werkt :-).

Voorlopig mijn laatste ritje op deze route

Dag Binnenstad - met een hijskraan die de weg blokkeert ;-)


Prachtig bos bloemen gekregen van directe collega's en een mooie klankschaal.


Doosje echte bonbons van 'mijn' decaan - ze zijn inmiddels al op ;-)


Getrakteerd op zelfgemaakt lekkers. Mijn eigen favorieten: monchou, worteltaart, appeltaart zonder roomboter


Nieuwe parkeerplek voor mijn fiets :-)


Op mijn nieuwe afdeling ben ik heel hartelijk ontvangen. Het is er compleet anders dan op mijn oude werkplek, echt op geen enkel front te vergelijken, hoewel ik dat natuurlijk wel doe. Ik merk dat ik een mooie tijd gehad heb op mijn oude werkplek, maar dat ik het nu wel heel fijn vind om er los van te komen. Even niet meer de verantwoordelijkheid voor zoveel dingen te voelen. Altijd dat werk dat aan me trok, ook als ik thuis was, want het was best een veeleisende baan. Het is dan ook meer een afscheid van mijn werkzaamheden dan van mijn collega’s.

Ik word echt blij van mijn nieuwe werk en mijn nieuwe werkomgeving. Het is gewoon fascinerend hoe er weer vanalles bovenborrelt in mij. Ik kijk naar mezelf met verwondering. En tegelijk zie ik ook dat ik dingen nog steeds op dezelfde manier aanpak. Je hoopt toch ergens stiekem dat je bepaalde eigenaardigheden (die eeuwige houterigheid in omgang met anderen, altijd structuur aan willen brengen, maar dat chaotisch aanpakken) in een nieuwe omgeving kwijtraakt.

Het bijzondere is dat ik hier over gedroomd heb, over deze nieuwe baan. Vorig jaar tijdens de twaalf heilige nachten. Een vooruitblik op wat me te wachten stond.  Als het jou lukt om ’s morgens even de beelden van de nacht vast te houden, dan zou ik ze opschrijven! Het is ontzettend verhelderend om er later in terug te bladeren.

Met deze nieuwe baan begint er weer van alles te stromen en dat voelt goed. Er komt weer ruimte voor iets nieuws en dat werd wel weer tijd. Ik ben benieuwd hoe het zich terugvertaald naar mijn blog.

Lieve groet,
Anita

22 opmerkingen

 1. Gefeliciteerd met je nieuwe baan! Soms is verandering nodig, om je te ontwikkelen en om jezelf te blijven (beseffen dat je nu eenmaal bent wie je bent hoort ook bij ouder worden) ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Het is ergens ook wel bevrijdend, je te realiseren dat dit is wie je bent.

   Verwijderen
 2. Succes Anita, mooi proces maak je door!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk Anita, gefeliciteerd!
  Ik herken dat, heel even denken dat alles anders, beter wordt. Maar je hebt jezelf bij je.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Klinkt allemaal heel goed, veel succes in je nieuwe werkomgeving. Ik ben ook secretaresse geweest en ben toen een heel andere richting op gegaan. Groetjes, Nienke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is een heel mooi vak, secretaresse. Maar nu vind ik het wel heel erg heerlijk om wat anders te doen.

   Verwijderen
 5. Oh wat leuk, gefeliciteerd!! En wat gaaf van die droom tijdens de heilige nachten!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat was echt heel bijzonder. Omdat het allemaal zo bijzonder verliep dacht ik opeens weer aan die dromen en vroeg me af of er iets van waar zou zijn. En het paste er helemaal bij.

   Verwijderen
 6. Wat mooi ben heel benieuwd!
  en wat een lekkere lekkernijen
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat fijn voor je, Anita. Dat je nieuwe baan je veel inspiratie en plezier moge brengen

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Super dat het bevalt! Het is goed, eens iets anders gaan doen. Daar gaat inderdaad je bloed van stromen. Leuk om te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was even wachten op deze kans, maar het is absoluut een beloning.

   Verwijderen
 9. Klinkt als een goede overstap. Veel plezier met je nieuwe baan!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat leuk om te lezen over jouw 'nieuwe begin'! Uit wat je er over schrijft, begrijp ik dat het je weer uitdaagt en dat is altijd goed. Apart hè, dat je altijd pas hoort wat men in je waardeerde bij je vertrek? Maargoed, dat hoort er een beetje bij, denk ik.
  Gefeliciteerd en veel fijne dagen in je nieuwe baan!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat fijn dat je meeleest. Reacties zijn welkom!