Nacht van de Mode : consuminderen en mode...gaat dat samen?

Een blogpost over mode is waarschijnlijk wel het laatste wat je hier zou verwachten. Als consuminderen en spaarzaam leven je interesse heeft, dan lijkt mij de kans groot dat mode je
interesse niet zo heeft.Ik zal maar gelijk zeggen dat ik er ook niet zo mee bezig ben. Ik hou wel van mooie, nette kleding en ook wel van modieuze kleding, maar heb nooit het nieuwste van het nieuwste. Als ik wat koop dan is dat de mode van het vorige seizoen, omdat dat met 70% korting is ;-). Een paar jaar geleden deed ik een kleurenanalyse (gratizz via het werk) en dat is op het gebied van kleding een bezuinigingstip! Ik kies nu vooral op kleur en model. Daardoor kan ik al mijn kleding onderling combineren. Voor de consuminderaars die vaak kleding kopen die ongedragen in de kast blijft hangen....het is een aanrader! (als je wilt weten bij wie ik de kleuranalyse heb gedaan, laat het dan even weten, dan zoek ik de naam op....kan het nu 1-2-3 niet vinden). [Naschrift: het was Nelleke Mulder, klik hier voor de website. Ik vond haar erg goed en plezierig. ]

toffe kinderhoek!Mode staat weliswaar niet hoog op het prioriteitenlijstje tegenwoordig, toch begon ik na de middelbare school aan de opleiding Mode & Kleding. Ik hield van handwerken en naaien, plakte hele knipselmappen vol met bladzijdes uit tijdschriften over mode, stijl en interieur, vond etaleren leuk, dus die opleiding leek me wel wat. Maar ik kon mijn draai er niet vinden tussen mijn klasgenoten. Ik zag mezelf ook niet aan het werk gaan in zo'n beroep en ik leed aan allerlei onzekerheden en kwellingen van die leeftijd en hield er na het eerste jaar mee op.

Mooi hè. Allemaal niet gekocht...
Maar goed, De Nacht van de Mode dus.
Dat was het namelijk afgelopen zaterdag.
Wij waren in De Stad bij de opticien en belandden midden in de Nacht van de Mode (die overdag al begon). Na de opticien zei Michel dat zijn collega had gezegd dat als we in De Stad waren we echt even bij zijn vrouw in haar nieuwe zaak moesten kijken (volgt u het nog?). Nou, dat vond ik een topidee! Ik had er al over gehoord, die zaak met kleding en interieur accesoires, die ze met een vriendin was gestart. (Of misschien is het net andersom, dat haar vriendin de zaak is gestart).


In je leven leer je heel wat mensen kennen en het leuke is dat iedereen zijn eigen weg gaat. Ik vind het ontzettend leuk om te zien met hoeveel ondernemerslust en liefde en enthousiasme deze vrouwen iets neerzetten waar ze zelf blij en enthousiast van worden. En wat een mooie zaak!

Ik ben een saaie klant, inmiddels ongevoelig voor verleidingen (hoewel....die ene superzachte relax broek leek me wel heerlijk....) en zeg overal heel dodelijk bij 'te duur', dus wij gingen met lege handen weer naar buiten, maar dat kan in de opruiming heel anders zijn ;-).

Dus als je in de buurt bent, neem gerust zelf een kijkje bij Bien! De dames zullen dat leuk vinden. Eigenlijk hoef ik Bien helemaal niet aan te prijzen, er is aanloop genoeg, maar dat zal dan wel met reden zijn, denk ik...


Fijn weekend
warme groet
Anita

Ps: op de foto weinig mensen te zien, niet omdat ze er niet waren - ze waren er genoeg - maar omdat ik gewacht heb tot ze buiten beeld waren.

8 opmerkingen

 1. Een kleurenanalyze heb ik wel eens ingevuld op www. en kwam zomertype uit. Zou het ook best wel eens bij een specialiste willen maar heb daar eigenlijk geen geld voor over.
  En uit reacties weet ik ook wel wat me staat en dat is kleur!
  Afgelopen week had ik een turquoise top aan met blouse erover die wit was met rode en dezelfde turquoise bloemen en groene blaadjes en werd me weer eens gezegd wat zie je er goed uit.
  Ik was lang geleden echt dik, boven 110, en had een zwarte rok met ook weer allerlei kleuren bloemetjes en daarbij een gifgroen of fucsiaroze t-shirt, en dat was dus een enorm vlak aan t-shirt, en ook dan kreeg ik vaak complimentjes. Als ik iets zwarts, of afkledends aan dan hoorde ik nooit wat.
  In de winter heb ik zowel een rode als groene jas en voel me dar veel prettiger in.
  Oorbellen heb ik ook in alle kleuren, lang leve de kringloop, daar komt 80% van mijn kleding en assecoires vandaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De reacties van anderen zijn inderdaad ook een hele goeie graadmeter. De kleuren die je noemt passen ook wel heel erg bij de zomerkleuren!
   Zelf draag ik ook zelden zwart. Ik heb er gewoon niks mee, voel me ook niet prettig in zwarte kleding. Terwijl ik weet dat anderen er bij zweren. Alles past tenslotte altijd bij elkaar :-)
   Ik weet ook al weer hoe de stijladviseur heette: Nelleke Mulder. Ik zal het in de tekst zetten.

   Verwijderen
  2. Ik heb wel een paar zwarte broeken, daar kan lekker alle kleur op. Of zwarte top en dan een kleurige ketting dat werkt ook goed.

   Verwijderen
 2. Mode is aan mij ook niet besteed. Al kan ik het zelf maken doe ik het nooit meer. Lang leve de kringloop! En in de loop der jaren weet ik heel goed wat bij mij staat. Ik ben een herfsttype. Vooral geen vale tinten maar warme kleuren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Pasteltinten zullen aan jou niet besteed zijn.
   Ik kan me voorstellen dat je geen kleding zelf meer maakt. Ik maakte nog wel eens wat voor de kinderen en nog een keer een rok voor mezelf, maar voor het voordeel hoef je het niet te doen. Bij de kringloop en in de opruiming ben je voordeliger uit.

   Verwijderen
 3. Mode is aan mij ook niet besteed. Al kan ik het zelf maken doe ik het nooit meer. Lang leve de kringloop! En in de loop der jaren weet ik heel goed wat bij mij staat. Ik ben een herfsttype. Vooral geen vale tinten maar warme kleuren.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik houd van jurken, desnoods in de winter met een legging of maillot eronder. Soms is dat in de mode en soms moet ik hard zoeken :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat klopt, soms moet je hard zoeken naar je favoriete kleding.

   Verwijderen

Wat fijn dat je meeleest. Reacties zijn welkom!