Onze beste aankoop voor de kinderen ooit : Puky loopfietsen

Niet alles wat je voor je kinderen koopt blijkt een succes. Zo hebben wij net ons speelhuis verkocht, dat was weliswaar geen miskoop, maar ook geen geweldig succes. Een gematigd succes, zeg maar.

Wat wèl een enorm succes is, dat zijn de Puky loopfietsen. Daar hebben de meiden al zoveel gebruik van gemaakt! En hoewel ze de loopfietsen eigenlijk al lang ontgroeid zijn, pakken ze ze toch nog steeds als eerste als er buiten gespeeld wordt.


Waar ik de Puky loopfiets voor het eerst zag, weet ik niet meer precies, volgens mij bij ons in de wijk. Ik zag meteen dat die fietsen meerwaarde hadden.Nu zie je ze heel veel, maar een paar jaar geleden nog niet zoveel, maar ik ben er achter gekomen om welke fietsen het ging en ik ben alleen maar bevestigd in mijn idee.We hebben onze Puky's gekocht in 2011, toen de meiden 2,5 jaar oud waren. Ze reden er zo op weg!  Ze leren er hun evenwicht op te bewaren, wat een goeie voorbereiding is op het leren fietsen. Goed leren fietsen op een goeie fiets is wel iets waar wij extra belang aan hechten, dus ik ben wel gevoelig voor een fiets die gebouwd is naar de motoriek van een kind.
Bij de Puky's lijkt gewoon alles te kloppen, de afmetingen, het gewicht, de materialen. Hét grote voordeel vind ik dat de zadelpen heel laag is, daardoor kan het zadel in het begin heel laag, maar is het frame groot genoeg om goed mee te groeien. En die stootdoppen op het eind van het stuur vind ik zo'n geweldige vondst. Kinderen laten hun fiets toch meestal vallen (ook al zit er een stander aan) en door die stootdoppen knalt het niet zo op de grond.


De snelheden die Gemma en Ellie op zo'n loopfiets konden maken! Hup, daar zeilden de meiden door de bocht. We namen de fietsen ook mee op vakantie. Eén vakantie was het heel slecht weer en crossten de meiden rondjes met hun loopfiets rond de kamertafel.
Als we een wandeling gingen maken dan gingen Gemma en Ellie op hun loopfiets, zo konden we veel grotere afstanden afleggen, zonder met een hangerig kind op de arm te moeten lopen. Heel af en toe weigerden ze om verder te loopfietsen, dan liep ik met een kind op de ene arm, een loopfiets aan de andere hand en een tweede huilend kind die eigenlijk ook graag gedragen wilde worden :-).Inmiddels ben ik helemaal fan van de Puky fiets. De meiden rijden nu op een 18 inch en binnenkort mogen ze van ons een 24 inch. Het spaarpotje heeft zich de afgelopen maanden gestaag gevuld met de opbrengst van wat overbodig geworden spullen.
Gemma en Ellie wilden eerst graag zo'n fiets met een draagrekje er voor op, maar daarvoor vinden wij ze nog te jong. Hoe leuk het er ook uitziet, zo'n rekje maakt de fiets onstabiel en voor een kind van 7 moet een fiets goed onder controle te houden zijn. Maar nu ik ze voorbereid heb op de volgende Puky (en ik ze in een onbewaakt ogenblik een uitvoering met 7 versnellingen beloofd heb - die natuurlijk weer duurder zijn) zijn ze helemaal enthousiast en kunnen ze niet wachten om naar de winkel te gaan.

Dit lijkt wel een reclame! Maar ik kan ze dan ook zeker aanprijzen. Er zijn zat spullen die ik in huis gehaald heb voor de kinderen die helemaal niet nodig bleken of nut hadden van korte duur, maar deze fietsen zijn hun prijs dubbel en dwars waard gebleken. Met al het consuminderen en minimaliseren vond ik het ook het vermelden waard om te vertellen welke aanschaf een goeie investering is gebleken. Want niet alle aankopen zijn per definitie overbodig.

Mocht ik je aangestoken hebben met mijn promopraatje (ik hou hier niets aan over trouwens) en wil je meer weten over de Puky loopfiets, dan is hier meer informatie.
Overweeg je ook de aanschaf van een Puky loopfiets, ga dan naar je plaatselijke fietshandelaar of bestel online.


Uiteraard hebben we ook een slechtste aankoop voor de kinderen, daarover in mijn volgende blog.

Ps: ik zag dat je de fietsjes ook kunt bestellen bij bol. Klik hier voor de link. Als je het hier bestelt, hou ik er wel wat aan over, want dit is een affiliate link ;-)
Wel op letten dat je de uitvoering met luchtbanden koopt! Niet die kleinere variant met massieve banden, daar heb je veel korter plezier van.


Anita's Dagboek is ook op facebook te vinden. Ik vind het leuk als je mijn pagina leuk vindt.

10 opmerkingen

 1. Oh, dat zou ook heel leuk zijn voor onze peuter, die wil zo graag fietsen. Vind dat je gewoon betaald zou moeten krijgen eigenlijk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat lijken me hele fijne fietsjes! En het is nog gezond ook en alles.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh die laatste foto is zo schattig!! Toch fijn als je als ouders weet wat een goede aanschaf is voor je kind, mag je best promoten hoor ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. O ja, heel herkenbaar! Onze tweede en nu onze derde hebben ook een loopfiets. Als ze dan toe zijn aan een 'echte' fiets, fietsen ze zo weg!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor hun derde jaar konden ze fietsen, zonder zijwieltjes. Het is echt een uitvinding.

   Verwijderen
 5. Leuk toch als iemand zo enthousiast is over een artikel of een apparaat. Zoals jij over deze loopfietsen. Leuk ook als je dat dan deelt. Nu hoef ik ze zelf niet meer aan te schaffen voor mijn meiden, die rijden inmiddels al jaren auto, maar ik zou er nu zo een voor een kleinkind kopen, als ik die zou hebben. Wellicht nog eens in de toekomst.
  Leuk ook om je meiden te zien toen ze nog een stuk kleiner waren.
  Diva's met zonnebrilletjes... schattig.
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ja voor jouw dochters zijn de loopfietsen ècht te klein. Maar zoals je zegt, wellicht voor kleinkinderen.
   Die foto met die zonnebrillen is inderdaad leuk. Ik ben weer wat aan het bladeren geweest in de foto's. Wat hebben we al veel meegemaakt!

   Verwijderen

Wat fijn dat je meeleest. Reacties zijn welkom!