Midweek met een winterse vertelling

Op mijn andere blog heb ik afgelopen week een kort verhaal in drie delen geplaatst. Heel toepasselijk voor deze tijd van het jaar.

Het heet 'Genoeg voor twee' en begint zo:


Ergens ver weg, op de koude wateren bij Noorwegen, was een schip op weg naar huis. Thuis was het kleine huis aan het Wolddiep, bij Alie. Daar walmde de petroleumkachel zijn warmte de keuken in. Het was die dag nauwelijks licht geworden en het had vrijwel onophoudelijk geregend. Een ijskoude regen die tegen de ramen sloeg en door de rukwinden door de kieren naar binnen werd gejaagd. Oude doeken in de vensterbank moesten het regenwater opzuigen. De kat lag opgekruld achter de kachel en de hond lag er voor. Zijn kop lag op zijn voorpoten en zijn ogen hield hij waakzaam gericht op Alie. Een bak met aardappelen stond op de keukentafel, klaar om geschild te worden. Een voetstoof stond bij Alie’s stoel, waar ze straks, tijdens het aardappel schillen, haar verkleumde voeten aan zou warmen. Op het dressoir, met het koffieservies van wijlen tante Sjoukje, stond prominent een foto van Piet. Piet had zijn schipperspet op zijn hoofd, maar had zijn pijp uit zijn mond genomen voor een bulderlach.
Op de koude Noorse wateren deed de lading hout het schip scheefhangen. De bemanning van de s.s. Zuiderkerk stond een barre tocht terug te wachten naar de haven van Rotterdam.

lees hier verder.

1 opmerking

  1. grote en mooie delen, ben ik eigenlijk een bezoek op eerste keer naar dit blog andi vinden het erg behulpzaam en informatief, hopen dat u het houden en zal blijven doorgaan met ons te delen
    http://www.biseresult.pk/mirpur-khas-board.html

    BeantwoordenVerwijderen

Wat fijn dat je meeleest. Reacties zijn welkom!