Zelf maken: monchou taart

Het is bijna Valentijn en dan maak ik volgens onze kleine traditie een monchou taart. In de hartjesspringvorm. Sinds ik deze taart kan maken, snap ik niet meer waarom ik het altijd uit een pak maakte. 'Tis ook niet alsof zo'n pak goedkoop is ofzo. De kersen komen wel uit blik, dat dan weer wel.



Dit heb je nodig:

75 gram roomboter
12-14 biscuits (ik gebruik meestal verkade digestives, maar heb ook wel eens zelfgebakken koekjes gebruikt)
200 milliliter slagroom
300 gram monchou op kamertemperatuur
vanillemerg van een half vanillestokje of een eetlepel (zelfgemaakte) vanillesuiker
6 eetlepels biologische honing
blik kersenvulling (staat in de supermarkt bij de bakproducten, niet bij het conservenfruit)

Zo maak je de taart:

Smelt de roomboter op laag vuur.
Maal de biscuits fijn in een keukenmachine.
Meng de kruimels met de boter en verdeel dit over een met bakpapier bedekte taartvorm. Een springvorm is het handigst, omdat je dan de taart er het mooist uit kunt krijgen.
Zet de bodem weg in de koelkast om af te koelen.

Klop ondertussen de slagroom stijf. Zet ook even in de koelkast.
Klop de monchou helemaal glad en voeg de honing en vanillemerg/vanillesuiker toe.
Als dit een mooie gladde structuur heeft mag de slagroom erbij. Mix op een lage stand door. Niet langer dan nodig. Verdeel het mengsel over de taartbodem.
Zet de monchoutaart minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.

Je kunt de taart gerust een dag of twee van te voren maken. Kort voor serveren de kersenvulling erover verdelen.



Deze taart is hier altijd een succes!

Eet smakelijk!

Warme groet,
Anita

Ps: voor het recept ben ik schatplichtig aan de e-nummervrije website Smakelijck.


[productlink is een affiliate link. Als je iets koopt bij de betreffende winkel krijg ik een klein percentage. Het kost jou niets extra. Ik verwijs alleen naar (web)winkels waar ik zelf koop of waar ik zou kúnnen kopen]

15 opmerkingen

  1. De kersenvlaaivulling uit blik hoort zo bij dit recept. Bij ons staat de MonChoutaart op nummer 1 en wij maken 'm net iets anders, o.a. met bastognekoeken. Eet smakelijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mon chou blijft een heerlijke taart enzo maak ik hen ook soms ook neg met eerst een laagje banketbakkersroom

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Yammie...naast worteltaart één van de lekkerste taarten! :p

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Is hier ook een succesnummer. Weet je dat je met de kersenvulling ook als kruimels bastognekoeken kunt gebruiken? Is een heel lekkere combi. Geniet ervan en een fijn weekend, Rinske

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik doe dat zelf eigenlijk nooit, bastognekoeken. Een collega vertelde altijd dat hij en zijn vriendin er steevast over 'streden'; wat nou het lekkerst was. Bastogne of biscuits.

      Verwijderen
  5. Dit ziet er zo lekker uit! Dank je wel om dit recept te delen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik heb vandaag je recept gemaakt en de taart is mjammie!
    Dankjewel!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is lekker snel!
      Ik heb gisteravond ook nog eentje klaargemaakt, zodat we vandaag wat bij de koffie en thee hadden. Vanavond viel hij uit mijn handen, flats op de kop, op de grond en half in de koelkast :-(

      Verwijderen
  7. Heerlijk, ik ken mon chou taart van heel lang geleden en ook gemaakt met bastognekoeken, misschien toch weer eens gaan maken. Krijg er meteen zin in als ik die van jou zie !

    Groet Thea

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Dat maakte ik vroeger ook Monchoutaart, je hebt mij op een idee gebracht. Bedankt, ik ga het weer eens maken. Groetjes El

    BeantwoordenVerwijderen

Wat fijn dat je meeleest. Reacties zijn welkom!