zaterdag 1 april 2017

Zelf maken: pittige pompoensoep

Pompoen is zo'n handige groente. Je kunt het weetniethoelang bewaren en het is heel veelzijdig. Het enige nadeel is dat je 'm moet 'slachten'; er gaat wel wat tijd in zitten om 'm te snijden. Voor soep kun je de schil er om laten zitten, dat scheelt al weer een stuk.

Deze pompoensoep is met rode currypasta en da's lekker pittig. Ideaal recept voor een luie zondag.

Wat heb je nodig?

1 pompoen, jawel.
100 gr. rode linzen
1 ui
1 teentje knoflook
olijfolie
bakje rode currypasta, of 2-3 eetlepels als je het niet te pittig wilt
1 liter groentebouillon

Hoe maak je de soep?

Fruit de gesnipperde ui en de fijngesneden knoflook in een beetje olijfolie aan in een grote pan.

Voeg de linzen en pompoen toe en laat paar minuten zachtjes koken. Roer currypasta erdoor en laat nog een minuut zachtjes koken.

Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Zet de deksel op de pan en zet het vuur laag. Laat ongeveer 25 minuten koken, totdat de pompoen gaar is.

Pureer de soep met een staafmixer.

Serveer met stokbrood of wat je maar lekker vindt. Als lunch is deze soep ook prima.



Het kommetje is van een tapasservies van bowls and dishes. Mijn moeder heeft heel veel van het servies voor me gespaard bij de supermarkt de afgelopen weken. (Omdat wij het zo leuk vinden om tapasavonden te houden). Dit kommetje vróeg gewoon om op de foto gezet te worden met pompoensoep.
Omdat ik wat meer wilde weten over het merk van het servies ging ik even zoeken. Nu zie ik net bij bol ze ook tapasplanken maken. Zo ontdek je nog eens wat.

Heel fijn weekend! Met of zonder pompoensoep :-)

Hartelijke groet,
Anita

2 opmerkingen :

  1. Prachtig plaatje zo...ja..mooi servies! En die soep...die ga ik zeker heel snel maken...yammie!!
    Dank je voor je reactie op mijn blog :)
    Liefs Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er lekker uit maar zelf nog nooit met pompoen gekookt. Mooi kommetje.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat fijn dat je meeleest. Reacties zijn welkom!