Een nieuwe gymtas

De gymtassen van de meiden waren gescheurd (dat waren van die nylon reclame tassen met trekkoorden) en ik nam me voor om in de mei vakantie nieuwe te naaien. Het duurde tot de laatste dag van de vakantie voordat ik dat daadwerkelijk deed.
Ik zette de naaimachine buiten en zo kon ik in gezelschap er aan werken, i.p.v. 's avonds naar mijn atelier op zolder te verdwijnen.

Het stofje is een tafelkleed van de Zeeman. Die kocht ik een tijd terug voor € 4. Ik viel voor het patroontje.
Bij de fournituren winkel kocht ik veters/koord in een felle kleur. Later bedacht ik dat ik helemaal geen koord had hoeven kopen, maar het koord had kunnen gebruiken uit de oude tas. Maar deze fel roze staat wel veel leuker.

Ik maakte twee dezelfde, maar toen kwamen er moppers omdat ze dan hun tas niet zouden herkennen. Ik had ook nog ander kleur koord, maar die was niet zo mooi als deze roze. Gelukkig had ik nog naailabels, dus fröbelde ik die er ook nog op.

Wel kreeg ik de  - terechte en ietwat verontwaardigde - vraag van Ellie: 'Waarom zien gymtassen er allemaal zo uit, met van die koordjes?'

Ja, waarom eigenlijk? Weinig creatief, nietwaar? Iemand een ander soort gymtas?


Fijn Pinksterweekend!
Warme groet,
Anita8 opmerkingen

 1. Waarom? Hmm, ze zijn gewoon handig, makkelijk open te maken, er kan best veel in. En als je er zelf eentje wilt maken van stof, is het zo gepiept. Maar je kunt er ook leuke dingen mee doen dan. Twee kleurtjes, of meer zelfs.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hetzelfde of niet hetzelfde allemaal, ze zijn in ieder geval heel erg leuk en fleurig. Goed idee van die labeltjes er op.
  Fijne avond, en een heel mooi Pinksterweekend,
  liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Omdat het handig is en leuk ook. Maar eh... zou zo'n taelkleed er nog zijn? Ik heb nog geen gymtassen nodig, nog lange niet. Maar een taelkleed... straks eens even kijken

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gemakkelijk te maken, ik vind ze alleen zo groot! Handig die labels erop.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind ze superleuk! En wat knap dat je zelf zo even die tasjes maakt! Het label er op vind ik ook geweldig.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Anita, gezellig dat je op mijn blog langs kwam, welkom!
  Ook jij hebt een mooi blog met een aantal onderwerpen die mij zeer aanspreken.
  Ik ga je zekere volgen
  Ga nu verder met lezen..
  Nog een fijne vrije maandag
  Groet Manon

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Overigens dankt Fluitekruid zijn naam aan het feit dat van de stengel fluitjes gemaakt kunnen worden. Om een fluit te maken moet bij een holle fluitenkruidpijp, met onderaan een dichte knoop, ongeveer halverwege een snee overlangs gemaakt worden.
  Groetjes...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Super leuk zijn de gymtasjes van je dochters. Ik kan mij helemaal niet meer herinneren wat mijn kinderen meenamen naar de gym.
  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen

Wat fijn dat je meeleest. Reacties zijn welkom!