Eet Smakelijck!

Een van mijn favoriete websites voor het vinden van gerechten zonder toevoegingen is Smakelijck.nl
Williene Klinck begon haar blog met recepten zonder e-nummers. Gaandeweg zocht ze naar manieren om ook zonder geraffineerde suiker te eten en zonder witmeel.

Wat ik zo fijn vind aan haar recepten is dat ze erg dichtbij de Nederlandse keuken staan, voor zover Nederland een keuken heeft :-).  Maar champignonsoep, erwtensoep, nasi, mon chou taart zijn iedereen wel bekend. 

Onder de kerstboom lag voor mij een exemplaar van een van haar kookboeken. Op haar blog/website staan veel gratis recepten, in haar kookboek staan bijna allemaal nieuwe recepten (voor zover ik weet). Leuk aan dit kookboek vind ik het onderscheid dat ze maakt tussen taarten voor een feestje en 'iets voor bij de koffie'. Verder komen ook soepen, sauzen, lunches, sappen, hoofdmaaltijden aan bod.


Laatst hadden de meiden iets voor zichzelf gebakken, waar wij niets van mochten hebben. :-( Ik keek in dit kookboek en maakte vlug deze frambozen-amandelcupcakes. Suikervrij en ook nog eens glutenvrij. Zodoende hadden Michel en ik toch nog iets bij de - spreekwoordelijk voor mij - koffie. Helaas geen foto, want de cakejes waren snel op. :-)Deze week maakte ik een ovenschotel met gehaktballetjes en mozzarella. Aanvankelijk trokken de meiden - zoals gewoonlijk - hun neus wat op, maar toen ik zei dat er mozzarella in zat en ze de cherrytomaatjes herkenden, waren ze om. Ik heb ze nooit eten geleerd volgens de Rapley methode, maar afgaande op deze reactie valt er wel wat voor te zeggen; eten wat ze kunnen herkennen. 
Het was een superlekkere schotel!  Een nadeel van het boek is dat er geen tijdsindicatie bij de recepten staat. Dat de schotel nog een half uur in de oven moest, ontdekte ik pas op het eind. Maar het is ook een intuïtief kookboek en aangezien het eten toch al warm in de ovenschotel ging doopte ik het na 15 minuten klaar. 

Kijk, zo ziet een foto van een gerecht door een amateurfotograaf er uit

en zo ziet een foto van hetzelfde gerecht er in een kookboek uit...

Er verschijnt binnenkort een nieuw kookboek van Williene Klinck 'Smakelijck Zomer'. Andere kookboeken: Smakelijck, Smakelijck Groenten.

3 opmerkingen

 1. Mooi en heerlijk verhaal, want het klinkt smakelijk. Het oog wil natuurlijk ook wat, maar zoals in het kookboek ziet het er bij mij ook nooit uit. Bedankt voor de tip.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is maar goed ook, dat de foto's in het kookboek er smakelijker uitzien dan in het echt. Anders wilde niemand ze namaken ;-)

   Verwijderen
 2. Wat een leuk en gezond kookboek! De ovenschotel ziet er inderdaad heerlijk uit!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat fijn dat je meeleest. Reacties zijn welkom!