David Bowie is...

Hij is leuk hoor! Die tentoonstelling over David Bowie in het Groninger Museum.
Vlak voor zijn overlijden hadden we het er over gehad om er heen te gaan. Michel is een echte muziekliefhebber en wilde het niet missen. En toen overleed Bowie. 
Wij voorzagen dat het in de weekenden vreselijk druk zou zijn en kochten kaartjes voor een woensdagmiddag. Het was evengoed druk trouwens. De meiden gingen mee. Fascinerend hoor, die man met een bliksemflits geschminkt op zijn gezicht.

Opvallend is dat er in de muziekcarrière van Bowie meer lijn zit dan ik had verwacht. Hij had echt wel een plan. En wat zijn er veel spullen bewaard gebleven! Al die kostuums en al die aantekeningen. Ook had Bowie een neus voor andere artistieke talenten. Zo heeft hij een pak gekocht in New York bij Issey Miyake toen deze net afgestudeerd was van de kunstacademie.

Je zag al zijn alter ego's voorbijkomen. Wie heeft dat allemaal bewaard? Zou hij dat zelf gedaan hebben? Al die bewaarzin brengt het minimalisme in ieder geval in een ander daglicht. Als je alles weggooit heb je je hele levenswandel weggegooid. 


Foto's maken was op de meeste plekken niet toegestaan. Ik heb er een paar kunnen maken.
Een van de vele kostuums. Deze staat gelijk bij binnenkomst. 


Na afloop waren we alle vier wel moe en hongerig. We besloten om de warme maaltijd thuis over te slaan en in het restaurant wat te eten. De menukaart was geheel in stijl.
Dit is de Bowie Burger. :-)4 opmerkingen

 1. Ik heb gelezen dat Bowie inderdaad zelf heel veel bewaard had van zijn outfits en dergelijke! Ik vond het een bijzondere artiest.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Groningen is voor ons echt te ver weg om naar een museum te gaan. Maar dat is wel jammer want dit zou ik ook graag zien. Jammer altijd als je binnen dan geen foto's mag maken, maar gelukkig heb je toch een kleine impressie kunnen maken.
  Fijne avond,
  liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. fijn dat je zo1n leuke middag hebt gehad.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk dat je geweest bent! Wij hebben overwogen om te gaan, maar omdat wij alleen in het weekend in Groningen kunnen zijn in verband met drukte besloten niet te gaan. Leuk om op deze manier toch een indruk te krijgen en die Bowieburger ziet er heerlijk uit.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat fijn dat je meeleest. Reacties zijn welkom!