Tara Stiles ~ Powerfood, Yoga en Meditatie

De kaft van Tara Stiles’ Powerfood, yoga en meditatie trok me aan. Het enthousiasme spat er van af. De drie-eenheid van eten-bewegen-mediteren past bij mijn opvattingen dat gezondheid een holistische aangelegenheid is. Het een hangt met het andere samen om een gezond lichaam en geest te krijgen.Tara Stiles heeft ondanks haar jonge leeftijd al duidelijk haar sporen verdiend. Ze heeft haar eigen yoga stijl ontwikkeld, genaamd Strala. Haar yoga is gericht op het welzijn van het lichaam, niet op een bepaalde stroming of filosofie. Een van haar beroemdste leerlingen was Deepak Chopra.

Toen ik het boek opensloeg en doorbladerde begon ik een beetje te twijfelen of deze lenige, slanke, vlotte, eigenzinnige jongedame met een poezelig huidje wel geloofwaardig kon zijn. Foto’s van Tara die met een imkerkap over het hoofd voor een bijenkast een yogapose staat te doen. Tara met een gitaar als rock chick, Tara in een ingewikkelde yoga handstand op het plein voor een glazen piramide bij een hoofdstuk met de titel ‘uitsloven hoeft niet’.
Tara in een bijna erotische yoga pose voor het raam van haar appartement op de tigste verdieping met achter haar uitzicht op de skyline van een grote stad. Wie identificeert zich daar nou mee? Afgaande op de foto’s dacht ik ‘jij hebt makkelijk praten.’

Maar ze is wel degelijk geloofwaardig. Ze is niet alleen geloofwaardig, maar ook open en inspirerend. Ze oordeelt niet, ze draagt alleen maar uit waarin zij gelooft. Zij gelooft in de kracht van gezonde voeding, yoga voor souplesse en een goede energie doorstroming. Ze gelooft in meditatie voor een gezonde geest en en een gezond lichaam. Zij gelooft in zichzelf. Zij gelooft in jou.

Mijn aanvankelijke reserves waren snel verdwenen. Je moet een beetje door de Amerikaanse schrijfstijl heenkijken (heel veel tekst, herhalingen, spreektaal en superlatieven) maar ze is openhartig over haar eigen weg, haar fouten, haar tegenslagen en over het volgen van je eigen pad. Zoals ze zelf zegt ‘maak je eigen regels’. Haar opvattingen hebben mij net weer even dat vonkje inspiratie gegeven dat ik nodig had. Over hoe de verbinding met de natuur je kan helpen, hoe het zelf gaan koken doorwerkt op de rest van je leven, hoe je je eigen regels moet maken, zodat je nooit meer hoeft te luisteren naar andermans leefregels en ook nooit meer aan andermans verwachtingen hoeft te voldoen.

Zij weet wat werkt voor haar. Dat is powerfood, yoga en meditatie. En zij weet dat het ook voor jou gaat werken.
6 opmerkingen

 1. Mooi dat je hierin een heerlijk boek hebt gevonden.
  Daar ga je vast van genieten.
  Fijne avond,
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er staan heel veel yoga oefeningen in die echt iets voor mij zijn.

   Verwijderen
 2. oooooh je hebt me aangestoken deze wil ik ook gaan lezen, maar even door naar meneer Bol zometeen :)
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Reacties
  1. Wat tof! En je hebt de link gebruikt zie ik, dank je wel!
   Heb jij ook een juicer of een blender? Dat staat nu op mijn verlanglijstje na het lezen van haar boek ;-)

   Verwijderen
 4. Wat knap, een geheel eigen, nieuwe benadering vinden voor iets wat al zo lang bestaat. Ik ben even benieuwd; waarom dacht je dat het boek niets voor jou zou zijn? Door de 'lichtheid' van de foto's?

  BeantwoordenVerwijderen

Wat fijn dat je meeleest. Reacties zijn welkom!