Een kastje per dag: bankafschriften onder de loep

Het was een hectische week. Met feestelijkheden op het werk, sociale contacten, marktplaatshandel, plannen maken voor de verjaardag van de meiden eind oktober, dreigende luizenaanval, schoolboeken en wat dies meer zij. Helemaal fit was ik ook niet. Vorige week last van een verkoudheid, maar ik merkte dat ik de vermoeidheid die daar bij hoorde nog niet helemaal kwijt was. En oh ja, het winterdekbed kwam er op te liggen....voor mij te vroeg bleek nadat ik een nacht in het zweet had gedreven. Manlief en ik gaan er nog even over in conclaaf....(lees hier wat ik eerder schreef over dekbedden en dekens.)

Ik noem dit blogonderwerp trouwens nog steeds 'Een kastje per dag', maar ik het is meer Een kastje per week.
Deze week heb ik niet letterlijk een kastje opgeruimd, maar was het terugkerend thema 'de administratie'. Ik heb de laatste jaren al heel veel aan de administratie gesleuteld. Van elk een eigen hoofdbankrekening, naar een gezamenlijke hoofdbankrekening, van een budget voor boodschappen naar een aparte boodschappenrekening. Alle automatische afschrijvingen omzetten naar de gezamenlijke rekening. Budgetten vastgesteld, spaardoelen aangemaakt.

Maar er sluipen weer betalingen in die ik eigenlijk niet wil. Twee (?) jaar geleden gingen we met de meiden naar K3 en liepen in de merchandise trap. Ze mochten gratis K3 spullen uitzoeken. Het werd een jurk en een microfoon voor de meiden. En een lidmaatschap van de TROS voor papa en mama. Je voelt 'm al aankomen: dat lidmaatschap hebben we nog steeds....(de jurk en de microfoon trouwens ook).

Ook deed Michel een keer mee met het KRO popduel. Daar hield hij een T-shirt aan over en een lidmaatschap van de KRO. Eerst kregen we de Mikrogids gratis, maar na verloop van tijd werd het een betaald lidmaatschap. Dat was vast een voorwaarde van deelname.

Het zijn kleine bedragen, maar ze zijn gewoon niet nodig. Daar wil ik mijn geld niet meer aan uitgeven. Ze passen ook niet in mijn budgetten.

En deze week ontdekte ik dat de FNV inkomensdrempels hanteert voor het lidmaatschapsgeld. Zo kwam ik er achter dat ik al jaren teveel betaald heb, aangezien ik minder uren ben gaan werken en mijn salaris is gedaald. Nooit geweten dat dat zo werkte. Ook nooit over nagedacht. De pijn wordt iets verzacht doordat ik de contributie bruto-netto terug kan krijgen via mijn werkgever. Maar toch, het zijn uitgaves geweest die niet nodig waren.

De afgelopen dagen had ik te weinig tijd om er concreet mee aan de slag te gaan, maar het was deze week duidelijk een terugkerend thema. Dus alles verzamelen en tijd voor actie!
Wat ik ook nog wil delen uit de financiële hoek, is dat ik de chat van de ING uitgeprobeerd heb. Kent iemand dat? In ieder geval, ik was in een experimentele bui en stelde mijn vraag aan de chat.
Alleraardigste conversatie.
Mijn vraag was of het mogelijk is om meer dan 10 spaardoelen in te stellen bij mijn ING rekening. Ik gebruik de spaardoelen namelijk voor mijn budgetten. Dus voor o.a. onderhoud auto, onderhoud huis, abonnementen, kinderbijslag, kleding, buffer.
Dit is niet mogelijk, maar de medewerkster heeft wel mijn verzoek voor uitbreiding genoteerd.
Wanneer jij het ook handig vindt om meer dan 10 spaardoelen in te kunnen stellen dan roep ik je op om dit vooral te melden aan de ING. Hoe meer verzoeken er voor komen, hoe groter de kans is dat het verzoek gehonoreerd wordt!

Een alternatief is om een tweede spaarrekening te openen, op die manier kun je weer 10 spaardoelen instellen.

Fijn weekend!

4 opmerkingen

 1. Handig zo'n chat! Als je wilt kun je er daarna een schermafdruk van maken en zo heb je in ieder geval bewijs van wat ze tegen je gezegd hebben.

  Ik moet ook nog een abonnement opzeggen, het allerlaatste dat we nog hadden. De Veronicagids!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou ik zie het wel opruimen is zeer vermoeiend en tijdrovend. Het kastje van onze administratie is voor mij een punt van frustratie die laat ik nog maar even aanrommelen hoor.(graag gelezen)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Soms is het goed om wat tijd uit te trekken om al die goedbedoelde abonnementen eens op te zeggen. Zal je veel rust geven als je dat gedaan hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het geeft absoluut meer rust en overzicht. Nu ik weet dat het iets is waar ik regelmatig op moet letten, plan ik het in mijn routine.

   Verwijderen

Wat fijn dat je meeleest. Reacties zijn welkom!