Een kastje per dag: stiekem opruimen

Er komen hier nog maar weinig berichten voorbij over het kastjes-project. Ik zit niet stil, ik ben wel aan het opruimen, maar niet heel regelmatig. Toch merk ik nog steeds de kracht van het project. Het praktische ervan is zo fijn. Als je even teveel in je hoofd zit, dan ruim je een kastje op en dan zet dat vanzelf weer wat in gang.

Opruimen met de kinderen is lastig. Soms denk ik wel eens dat ze telepatisch zijn. Dan heb ik spullen opgeruimd die al tijden onaangeroerd in een hoek liggen en dan wordt er opeens weer gevraagd om pop Lotje. Alsof zij hebben gezien wat ik zag. Hoe is het mogelijk!
De enorme hoeveelheid knuffels wil ik ook wel wat intomen. Ze zijn dol op hun knuffels, ze hebben er heel veel, en ze hebben ook allemaal een naam. Liever overleg ik met hen wat er weg kan, maar wat de knuffels betreft heb ik besloten dat ik dat toch stiekem aan moet pakken. Ik had er een paar apart gelegd waar ze geen hechte band mee hebben. Uiteindelijk hoefden er maar twee weer terug.

Deze partij ging naar de kringloop. Dat ruimt al weer wat op.Herinnert u zich deze nog? De bloemenpers. Ja, leuk bedacht hoor, maar daar ga ik toch niks mee doen. (maar dat vermoeden hadden jullie al).

Ps: en ja hoor...stiekem opruimen wordt gelijk gestraft. Ik heb dit stukje geschreven en Ellie vraagt naar haar gouden vogelkooitje.....onze Ellie weet nóóit waar ze iets heeft neergelegd, maar nu weet ze stellig te verkondigen dat ze 'm op zolder heeft gezet. 'Gemma, help jij mee zoeken?'
Ik durf niks te zeggen. Wat een slechte moeder ben ik.
Misschien staat 'ie nog bij de kringloop...


11 opmerkingen

 1. Laatst zag ik ze weer liggen in de winkel, hè dacht ik, wordt dat weer in? De bloemenpers :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. haha leuke blogje Anita, dit is zo herkenbaar, me zoon woont nog in huis, maar met school en werken en naar de vriendin is ie bijna nooit, maar als ie er is, en ik alles heb opgeruimt en schoongemaakt dan gaat ie over dingen vragen die normaal hij nooit aandacht aan geeft, in principe moeten kinderen hun eigen kamer opruimen, maar 1 keer in de week doet mama beter poetsen,...Nog een fijne weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh zo herkenbaar! Ik ben wel eens mee gaan zoeken naar een My Little Pony huis waarvan ik wist dat ik het naar de kringloop had gedaan. Jaren niet naar gevraagd... Telepathisch zijn ze zeker! Enne.. zo'n bloemenpers is weer hartstikke hip als je Fl;ow mag geloven!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jij durfde ook niks te zeggen natuurlijk.

   Ik geloof dat ik ook nog weer terug moet naar de kringloop om de bloemenpers! Heb ik dat, was ik hip en heb ik dat niet door!

   Verwijderen
 4. Oeps...
  Snel richting kringloop!
  groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Herkenbaar!!! Ik doe dat ook, stiekem spullen laten verdwijnen! Slechte moeders die we zijn ;-) Maar... ik denk als ik het niet zo zou doen ik mijn huis nu gewoon al niet meer zou in kunnen vanwege de rommel. Die kinderen willen ook écht alles bewaren.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ;-) Zelf heb ik dat ook wel eens, dat ik vol overtuiging iets weggooi en dat ik dan later denk: "o, maar ik had toch..." Ja jammer, maar misschien heb je er bij de kringloop nu wel iemand heel erg blij mee gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat klopt, dat heb ik zelf ook wel eens gehad. Af en toe iets te fanatiek opgeruimd. Van sommige spullen heb ik echt wel spijt. Van het vogelhuisje heb ik nu ook spijt...het was niet aan mij om haar huisje weg te gooien, ook al werd er niet meer naar omgekeken. Nou ja, weer wat geleerd.

   Verwijderen

Wat fijn dat je meeleest. Reacties zijn welkom!