Recept voor daslooksoep





Het schijnt dat iedereen op enig moment in zijn of haar leven een krachtdier tegenkomt. Dat kan in je dromen gebeuren, of dat je in het echt opeens een opvallend dier ziet (opvallend omdat het een paar keer achter elkaar is, of omdat het zeldzaam voor de tijd van het jaar of op die plek, of omdat je oog valt op een artikel)

De eigenschappen van krachtdieren zijn er om je iets te leren. Ze hebben een boodschap voor je. Ze kunnen een gids zijn in een tijd waarin je het nodig hebt. Ze helpen je op je levenspad.
Er zijn vele verschillende krachtdieren en de eigenschappen van elk dier hebben hun specifieke boodschap voor jou.

Een van de krachtdieren die ik in mijn dromen tegenkwam is de beer. 

En als je eenmaal beren ziet, dan zijn ze overal!
Zo hebben wij in huis een houten beeld van een beer, een souvenir uit Californië, de Amerikaanse staat met een beer in de vlag.







Ook hebben we een art deco style bronzen beer. Die zag ik ooit op Marktplaats en ik moést 'm hebben. De beer staat nu in een vergeten hoekje, ik denk dat het tijd is dat hij weer op een plek komt te staan waar hij beter uit komt, want ik hou nog steeds van dit beeld.




Na die eerste keer is de beer vaker langsgekomen in mijn dromen of tijdens het mediteren. Ik ben 'm gaan koesteren, want hij heeft mij wat te vertellen.

De kracht van de beer is de kracht van introspectie, zelfonderzoek. 
Om zich te regenereren, een oplossing of een antwoord te vinden, hebben mensen met de beer als krachtdier niets anders nodig dan hun berenhol, rust en slaap of een eenzame wandeling door het bos, de rest lost zich dan vanzelf op. 
De beer geeft je gevoel voor timing en voor de kringloop van het leven, voor de verbinding met de natuur en voor de kracht van de zelfontdekking. 
De beer geeft je het vermogen om in de innerlijke wereld en de buitenwereld te zijn, in jezelf te zijn en je standpunt onafhankelijk van anderen te formuleren. 


Beren staan bekend om hun winterslaap. Na de winterslaap hebben ze voedsel nodig om weer op krachten te komen. De tijd waarin de beer ontwaakt is precies de tijd waarin het daslook rijkelijk groeit. Daslook wordt ook wel berenlook genoemd. Na de winterslaap eet de beer heel graag en veel daslook. Het is bloedzuiverend en rijk aan magnesium, mangaan en ijzer. De mens kan door daslook te eten, zo wordt verondersteld, zich de krachten van de beer toe-eigenen.

In mijn tuin heb ik een kleine toef daslook. Ik ging op zoek naar recepten en probeerde het recept voor soep uit. De soep is overheerlijk!

Ik maakte de soep als volgt:
4 dl groentebouillon
4 dl havermelk (ik had nog een aangebroken pak, mag ook andere melk zijn)
4 dl kookroom (ik gebruikte sojamelk, dat had ik nog in de kast)
peper, zout
2 -4 handenvol daslook
twee eierdooiers (het eiwit hoef je niet weg te gooien, maar kun je invriezen voor later gebruik)

Bouillon, melk en room aan de kook brengen. Breng op smaak met peper en zout. Voeg op het laatst fijngesneden daslook toe. Laat de soep 5 minuten trekken op laag vuur, de soep mag niet meer koken!
Twee eierdooiers toevoegen en soep in de blender doen of met de staafmixer pureren.
De daslook niet allemaal in een keer erbij doen, vanwege de krachtige smaak. Een handvol en dan kijken of er nog wat bij moet.






Warme groet
Anita

bronnen:

==================================================================

In 2012 begon in mijn leven te vereenvoudigen door het opruimen van mijn huis. 


Mijn belevenissen over opruimen en minimaliseren, over eenvoudiger leven ben ik bij gaan houden op dit blog. Hier lees je mijn terugblik. Omdat ik het een enorm leerzaam proces vond - en nog steeds vind - ben ik blijven bloggen en vertellen over hoe je op een praktische manier meer richting aan je leven kunt geven en veerkrachtiger wordt en een groter gevoel van zingeving krijgt. 

Heb je behoefte aan begeleiding, dan kun je contact voor een e-mail consult. 

Wil je op de hoogte blijven, meld je dan aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief. Elke maand deel ik mijn gedachtes, meditaties of tips die passen bij het seizoen. 

17 opmerkingen

  1. Mooi Verhaal! Een poosje was de beer ook veelvuldig in mijn dromen! En 'toevallig' staat er voor het komende uur daslook en brandnetel plukken op mijn 'nog doen' lijstje. Leuk dat ik dat nu met de beer in gedachten kan doen!
    Fijne dag
    Hannah

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat bijzonder om te horen dat jij ook een tijd de beer op bezoek kreeg in je dromen.
      Ik hoop dat de daslook en brandnetel je mogen smaken!

      Verwijderen
  2. Mooi verhaal Anita. Heel bijzonder om die dromen te mogen hebben en dat steeds weer de beer daar in voorkomt. Ik kwam een paar dagen geleden een mooie foto tegen van daslook en kan er maar geen genoeg van krijgen. http://www.explorewestsweden.com/spring-and-flowering-ramson-on-kinnekulle/ Ik dacht dat de plant het in onze tuin niet zou doen, maar misschien toch wel dan. Zo'n soepje lijkt me ook wel heerlijk, al zie ik dan geen beren in mijn dromen.
    Groetjes,

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat zijn inderdaad prachtige foto's!
      In de schaduw, onder een boom, of tegen een schutting, waar de grond vochtig is, daar doet 'ie het heel goed.

      Verwijderen
  3. Wat weer een mooie en inspirerende post! Ik moest direct denken aan de (Disney) film Brother bear....ken je die? Ik vind het zelf en heel ontroerend verhaal, ik heb de film vaak bekeken met mijn zoon. En de boekje van Kleine beer, Grote beer....ook fantastisch.
    Grappig hè, dat je dan ineens overal beren tegenkomt.....
    Dat heb ik momenteel met muizen ;-).

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Brother Bear heb ik nog nooit gezien. Ik zal eens zien of 'ie al op Netflix staat :-)
      Hier ook een boek van Kleine Beer in de boekenkast.....kraamcadeau van mijn werk. Prachtig verhaal en de tekeningen zijn ook zo mooi.
      Ik ben gelijk gaan lezen wat er over het Krachtdier Muis wordt gezegd. Daar staan een paar mooie woorden over in. Ik heb je een bestand gestuurd, zodat je het kunt lezen.

      Verwijderen
  4. Leuk die beren. Wij hadden ooit een beer, maar ik weet niet waar die is gebleven.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wij hebben ook beren. Teddy beren wel te verstaan. Een hele verzameling, boven op de linnenkast. Met elk kleinkind -als ze bij ons komen-, haal ik ze van de kast en zetten we ze op de bank in de kamer. En daarna gaan we wat anders doen. Vaste prik, tot een jaar of twee.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Zonder ei ook enorm lekker denk ik. Smakelijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Zonder ei ook enorm lekker denk ik. Smakelijk!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ja, waarschijnlijk kan het heel goed zonder ei. Het is romig genoeg door de (haver)melk en de kookroom.

      Verwijderen

Wat fijn dat je meeleest. Reacties zijn welkom!