Wat eten we vandaag?

Wat eten we vandaag?


Die vraag wordt in menig huishouden dagelijks gesteld. 

Mijn oma had een tegeltjeswijsheid in de keuken: 

er is nog nooit een kok gevonden
die koken kon naar alle monden


Ook in mijn huishouden wonen kinderen die zo hun voorkeuren (of afkeuren) hebben.  Lang niet alles wat ik op tafel zet wordt gewaardeerd, maar gelukkig hebben we zo onze favorieten en komt iedereen vroeg of laat aan zijn trekken. 

De beschrijving heb ik kort gehouden, omdat ze redelijk simpel nagemaakt kunnen worden. 



Het leuke van deze gerechten vind ik dat je ze helemaal 'from scratch' kunt maken, of met hulp van potjes, blikje, pakjes. Je kunt voor allemaal biologische ingrediënten kiezen of voor reguliere producten. Dus voor elke beurs en elke levensstijl geschikt. 




tilapia vis (of kabeljauw), sla met een (cherry)tomaatje en honing-mosterd dressing, basmatirijst, zwarte bonen, 
puree van avocado en komkommer




broccoli, rode paprika, champignons, ui. 
maak woksaus met: 3 eetl. soyasaus, 1,5 eetl. chilisaus, 1,5 eetl. honing, 1 à 2 teentjes knoflook, halve theelepel gemberpoeder, zout en peper. 
(basmati)rijst erbij.

recept komt van Smakelijck



sla met cherry tomaatjes, broodcroutons (oud brood kort roosteren in broodrooster of in de oven), honing-mosterd dressing. 
rijst, (vega)burger of snackjes uit de airfryer kan ook
tortilla chips met een dip van kwark en (kook)room



pizza stokbrood:
afbak stokbrood, tomatenpuree, Italiaanse kruiden, salami, uien, paprika/kappertjes/tonijn/ananas/gebakken spekjes, geraspte kaas.


chicken chili wrap: 
tortilla wraps, bedje van sla, uien ringen, komkommer, cherry tomaten, reepjes (zelfgemaakte) kipschnitzel, chilisaus 
De eerste keer had ik geen chilisaus in huis, toen heb ik sambal aangelengd met olijfolie. 

zelf kipschnitzels maken:
kipfilet zo plat mogelijk leggen, overlangs snijden, zodat je nóg plattere kipfilet hebt.
pletten onder een snijplank of koekenpan of met een vleeshamer.
bestrooien met peper en zout
door losgeklopt ei halen
door paneermeel
braden
na het braden in reepjes snijden 




Mijn eerste poging om zelf bloemtortilla's te maken. 



groentemix van chinese kool, kipfilet, mango en ui. Beetje burrito kruiden. 
Verpakken in wraps. 

recept via ah.

Op de foto staan boekweitflensjes: 
50 gr bloem
snufje zout
2 eieren
2 dl melk
2 el koriander (indien bij de hand)

Doe boekweitmeel en bloem met snufje zout in een beslagkom. Voeg eieren, melk en koriander toe en roer tot glad beslag. Verhit beetje olie in koekenpan en bak van beslag 8 dunnen flensjes. 


Eet smakelijk!
Ik hoop dat ik je nieuwe ideeën aan de hand heb gedaan. 

Hartelijke groet,
Anita

========================================================================
In 2012 begon in mijn leven te vereenvoudigen door het opruimen van mijn huis. 

Mijn belevenissen over opruimen en minimaliseren, over eenvoudiger leven ben ik bij gaan houden op dit blog. Omdat ik het een enorm leerzaam proces vond - en nog steeds vind - ben ik blijven bloggen en vertellen over hoe je op een praktische manier meer richting aan je leven kunt geven en veerkrachtiger wordt en een groter gevoel van zingeving krijgt. Een van die praktische manieren is door te leren om zelf te koken met zo puur mogelijke ingredienten. Da's goed voor je eigen gezondheid en voor de gezondheid van Moeder Aarde. 

Spreekt dit je aan en wil je op de hoogte blijven, dan vind ik het leuk wanneer je je aanmeldt voor mijn maandelijkse nieuwsbrief. 

3 opmerkingen

  1. Leuk :)
    Is altijd leuk om te zien wat een ander brouwt en idd,zo kun je weer ideetjes opdoen :)
    Mmmmmmmmm, die chinese kool, kip, mango en ui, lekkerrrrrr, ga ik eens proberen! Thanxxxxxx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Voor mij springt de chinese kool, kip en mango er ook uit. Bedankt voor de tip!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. weer jou gevonden! ik kon mijn blog nergens vinden...was weg...ik ben iedereen weer aan het bezoeken...groetjes

    BeantwoordenVerwijderen

Wat fijn dat je meeleest. Reacties zijn welkom!