Seizoenstafel : Kerst ~ een kerstboom ~ en post

Vandaag hebben we het huis in Kerstsfeer gebracht. 
We versierden zowel de seizoenstafel als de boom. Dat komt eerlijk gezegd bijna nooit voor. Dat dat op een dag lukt. Met dit soort activiteiten zit er totaal geen rem op de kinderen en ontstaat er meestal alleen maar chaos en vermoeidheid bij vader en moeder. Maar deze keer is het gelukt. 


Seizoenstafel : Kerst

het feest van licht

van engelen, sneeuw, anijssterren


Michel haalde een grote boom in huis en nam als bonus een kleine boom mee voor de kinderen. Of eigenlijk had hij bedacht dat die kleine boom in de tuin kon, maar die staat nu op de kamer van de meiden. Geeft niet, na Kerst kan de kleine boom alsnog de tuin in. Die heeft een kluit. De grote niet. 
Michel zette voor de gelegenheid de Hue lampen op rood. Ik krijg het effect niet helemaal goed op de foto, er zit een beetje teveel op de foto, maar je snapt het idee :-)


Traditioneel komt onze vintage Kerstman weer tevoorschijn. 
Hij stond vroeger bij mijn opa en oma in de etalage van hun groentewinkel. Er kwam deze week ook nog post. Geertrude Verweij stuurde mij haar nieuwste boek Thuisgekomen. Geertrude blogt ook. Klik hier voor haar blog. 
Dank je wel, ik zal het met plezier lezen!
Fijn weekend. 
Liefs Anita
8 opmerkingen

 1. Hoi Anita,
  Heerlijk hoor, dat dat op één dag gelukt is. Maar je meiden worden ook steeds een jaartje ouder, dus het gaat ze natuurlijk steeds beter af om iets te doen, en af te maken...
  Je seizoenstafel is weer heel mooi en wat een prachtige grote boom hebben jullie staan...
  Ik wens je een heerlijk weekend,
  Liefs, Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De boom is inderdaad erg mooi. Een mooi vol exemplaar, de takken bedoel ik nu, niet de ballen :-)
   Het scheelt wel nu de meiden ouder worden, ik kan ze nu best zelfstandig hun eigen boom laten versieren. Maar oh oh oh, ze hebben de héle dag gekletst, die mondjes stonden alleen maar stil toen ik ze tv liet kijken.

   Verwijderen
 2. Zo'n kerstman hadden mijn opa en oma ook, wat leuk om terug te zien! Het ziet er allemaal sfeervol uit bij jullie. Hier komt de kerst beetje bij beetje in huis, volgend weekend pas de boom.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat bijzonder om te horen dat jouw opa en oma ook zo'n kerstman hadden. Ik heb zelf nog nooit ergens anders een exemplaar gezien. Weet jij hoe je grootouders er aan zijn gekomen? Mijn moeder weet de herkomst niet. Ze vermoed dat het een relatiegeschenk was van een vertegenwoordiger.

   Normaal gesproken ben ik ook meer van het beetje-bij-beetje, maar dit jaar was het in een keer klaar.

   Leuk dat je langskwam!

   Verwijderen
 3. Leuk gedaan Anita...ik lees graag je posts....het ziet heel feestelijk uit.
  ik doe weinig, maar zal fotos zeker maken aankomende week, want dan ben ik vrij van het werk..en dan op pad, de stad inkopen doen..want wordt straks zo druk overal....groetjes lieve blog vriendin..liefs soraya

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heb je toch een bijzonder plekje voor je seizoentafel, heel erg mooi.
  Groet Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh wauw! En dan zo'n rond raampje! :D

  BeantwoordenVerwijderen

Wat fijn dat je meeleest. Reacties zijn welkom!