Moestuin Maandag ~ oogsten

Er is weinig gewerkt in de tuin de afgelopen periode. Allemaal wegens begrijpelijke redenen - werk, kinderen, school, aanstaande vakantie - maar toch had ik verwacht wel een uurtje hier of daar voor de tuin te hebben. Misschien had ik dat uurtje ook wel, maar had ik er dan net even geen zin in.
Maar ook zonder mijn inmenging groeit het spul door. De cherrytomaatjes vallen wat tegen, daar groeien maar een paar eetbare aan. Van de peulen hebben we veel plezier gehad. Een paar keer de jonge peulen geoogst, daarna laten hangen voor de doperwten. Voor mijn vakantie heb ik ze geoogst.



Het was even een werkje, maar het moest toch echt even gebeuren voordat we twee weken op vakantie zouden gaan. Let ook even op de nieuwe handgrepen van de pan :-). Dat is trouwens de enige pan die voorzien is van nieuwe grepen, voor de hapjespan had de winkel niets op voorraad.

Na de vakantie was het hoog tijd om de aardappels uit de grond te halen. Ik haal ze er maar per portie uit, want eenmaal boven de grond worden ze heel snel groen. Zaterdagavond laat laat heb ik de portie voor zondag nog gerooid en geschild, dit in verband met mijn nieuwe voornemen om de zondagsrust weer in te voeren (waarover later meer). De aardappels smaakten prima!



1 opmerking

  1. Zo zie je maar weer, zelfs zonder veel en hard werken in de groentetuin heb je een heerlijke oogst. Lijkt me super, die doperwten uit eigen tuin. Om nog maar niet te spreken van de aardappels... Tomte hebben we hier in de voortuin staan, die doen het goed, flinke trossen dikke tomaten...maar wel nog allemaal groen...
    Fijne middag verder nog,
    Lieve groet,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen

Wat fijn dat je meeleest. Reacties zijn welkom!