Wat eten we vandaag?

Soms weet ik niet wat ik moet gaan koken. Dan kan ik gewoon niks bedenken en krijg ook nergens zin in. Dan sta ik wat inspiratieloos in de koelkast te kijken naar de groenten die we hebben (broccoli? nah. Spitskool of is het witte kool? Nah). Ik trek wat lades open van de vriezer (rode kool? nah, dan moet ik ook nog vlees ontdooien) maar nee, niks wat mij over de streep kan trekken.

Sinds kort heb ik daar wat op gevonden. Vandaag herhaalde ik de methode die ik een paar weken geleden toepaste en weer slaagde ik! Verder wetenschappelijk onderzoek acht ik niet nodig; deze methode werkt!

De Methode
Ik duik in de voorraadkast met conserven. Voorwaarde is wel dat deze goed gevuld is, anders heb je er niet veel aan :-). Wat heb ik staan? Mais, kidneybonen, kokosmelk, zwarte bonen.
Vervolgens type ik op internet in - bijvoorbeeld - 'recept kidneybonen' en kijk wat er gebeurt. De kans is groot dat er een recept van allrecipes verschijnt. Ik ga op mijn gevoel af (lees: het plaatje) en kijk welke ingrediënten een gerecht nodig heeft. Beide keren had ik snel een gerecht gevonden waarvan ik alle ingrediënten in huis had.
Maar het belangrijkste was dat ik opgewekt aan het koken sloeg.

Vandaag maakte ik quinoa met zwarte bonen en komijn.


Voor het toetje maakte ik karamelpudding, want daarvan vond ik ook nog een pakje in de voorraadkast.De vorige keer nam ik een blik kikkererwten als uitgangspunt en kwam uit op vegetarische Marokkaanse couscous.
In dit gerecht gaan heel veel verschillende ingrediënten, maar toch had ik alles in huis. Dat maakte het recept voor mij een echte vondst. Het smaakte overigens verrukkelijk.

Maar je moet niet verwachten dat kleuters er net zo enthousiast over zijn als jij.
9 opmerkingen

 1. Ik doe dat ook altijd. Typ alleen de verse groente in die op moet plus eventueel iets anders wat op moet. Grappig dat jij conserven als uitgangspunt neemt! Dat zie ik juist als de "kan altijd volgende week nog" optie... :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zit dan al in die volgende week ;-)
   Het is inderdaad verstandiger om de verse groenten als uitgangspunt te nemen.
   Ik heb vandaag de proef op de som genomen met spitskool. Nou, maar goed dat ik dat gister niet gedaan heb, want anders was mijn zin nog verder gedaald. Er zijn maar weinig mensen die iets lekkers kunnen verzinnen met spitskool blijkt :-)

   Verwijderen
 2. Klinkt als een goed plan. Ooit ga ik ook weer wat avontuurlijker koken. Voorlopig ben ik blij als ik 's avonds weer iets redelijk gezonds op tafel heb gezet (komt op dit moment door een nog-niet-blogbare keukenverbouwing) ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Och, zo'n keukenverbouwing ontneemt je alle eetlust.
   Sterkte er mee.

   Verwijderen
 3. Whahaha, hoe herkenbaar!! Sterker nog: ik zit nu zo achter de pc :( Waar hebben we (lees: 6 man!) zin in. Ik weet wel waar ik geen zin in heb: koken en gezeur, hihi... Ben benieuwd wat er zo uit gaat komen! Note to self=voorraadkast aanvullen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Da's grappig.
   Ik ben benieuwd wat het geworden is.

   Verwijderen
 4. hm ik heb hier een kleuter in huis en een grote supermarkt vlak om de hoek (= dus bijna geen voorraad in huis). Maar ga het toch eens proberen hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ooo ja dat kan ik. Ik ben sowieso geen kook wonder en de zin is ook vaak weg maar goed dit is wel een idee ook een proberen kijken of het voor mij ook werkt. X

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik hou niet van kidney bonen normale bonen wel..en couscous...is best wel lekker heb ik een keer gegeten...de karamel pudding vindt ik harstikke lekker ...ik zie meerdere lekkere recepten hier...leuke blog anita...

  BeantwoordenVerwijderen

Wat fijn dat je meeleest. Reacties zijn welkom!