Maak kennis met Wouter Schat

Een nieuw blog is geboren!

De Schatzolder

In oktober vorig jaar ontstond het idee voor een nieuw blog. Een blog met verhalen voor kinderen, voor ouders om voor te lezen, om knutselideeën op te doen. Voor mij een plek om fantasie en herinneringen samen te voegen. De hoofdpersoon is Wouter Schat en om hem zullen de verhalen voornamelijk draaien. Ik hoop het blog te vullen met zijn belevenissen, soms verzonnen, soms verweven met uitspraken en belevenissen van mijn eigen kinderen. En aan te vullen met tekeningen of (bewerkte) foto's.

De eerste kennismaking met Wouter Schat:


Dit is het verhaal van Wouter Schat.

Wouter is een kleine jongen die woont in een groot huis.
Hij woont daar samen met zijn vader Wim en zijn moeder Angela. En met zijn baby zusje en zijn halfbroer.
Zijn zusje heet Charlotte en is 1 jaar. Zij is het mooiste zusje die hij ooit heeft gezien. Zijn halfbroer heet Maikel en is 10 jaar. Maikel kan heel goed dierengeluiden nadoen. Zijn imitatie van een ezel is heel grappig, daar moet Wouter altijd vreselijk om lachen. Maar wanneer Maikel een pauw nadoet, dan schrikt Wouter altijd.
Maikel woont twee weken in het huis bij Wouter en de andere twee weken bij zijn moeder in een ander huis. Wouters vader was eerst met Maikel's moeder getrouwd. Maar nu is hij met Wouters moeder getrouwd.

Wouters vader werkt voor de krant. Hij schrijft stukjes. Die gaan meestal over muziek.
Zijn vader Wim werkt veel op de computer of op zijn laptop. Als hij niet schrijft, dan kookt hij. Dat is zijn grootste hobby.
De keuken moet hij wel delen met oma Lydia Schat. Oma kookt bijna elke dag het eten. Soms hebben oma en papa Wim ruzie. Nou ja, niet echt ruzie. Papa houdt van modern eten. Hoot kwiesien noemt hij dat. Dat is Frans heeft papa uitgelegd. Hij maakt sausjes die hij op een lepeltje legt. En hij legt vaak een bloemetje op het bord. Hij zegt dat dat eetbaar is, maar Wouter gelooft hem niet.
Oma Lydia houdt van ouderwets eten. Zij maakt liever een sappige karbonade en rode kool met appel en kaneel.

Wouters moeder Angela werkt in een bibliotheek. Zij is dol op boeken. Zij heeft er zóveel dat ze in het souterrain - dat is de kamer in de kelder - een eigen kamer heeft vol boeken. Er staat ook een hele grote zachte bank, waarop Wouter graag samen met zijn moeder een verhaaltje leest.

Er is altijd wel wat te beleven in het grote huis. Maar het allerliefst speelt Wouter op zolder. Op zolder heeft opa Nico Schat een schildersatelier. Daar werkt hij bijna elke dag. Wouter houdt van de geur van het verf en van de verhalen die opa vertelt. Hij houdt van de tekeningen die opa in de vele laden bewaart en van de pot met snoepjes die verstopt staat in de kast met de krakende deur. Hij houdt van de schilderopdrachten die zijn opa voor hem verzint en hij houdt van het speelgoed dat op zolder staat en vroeger van zijn vader is geweest. Maar bovenal houdt hij van zijn opa. Want zijn opa is een echte Schat!

9 opmerkingen

 1. Reacties
  1. Dank je :-)
   Misschien ook een idee voor jou....??

   Verwijderen
  2. Wellicht wel ja, ik speel al een tijdje met een idee voor een tweede blog dus wie weet.

   Verwijderen
 2. Leuk! Jammer dat ik geen jonge kinderen meer heb, maar ik ga de verhalen toch volgen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo,

  Via via kwam ik hier terecht.
  Leuke blog, als ik meer tijd heb, kom ik verder lezen.
  Ik heb me alvast volg(st)er gemaakt :-)

  Groetjes, Jaimie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk!
   Dat doe ik soms ook, als ik een blog tegenkom die me aanspreekt; volger worden en later meer lezen :-)

   Verwijderen
 4. Leuk Anita. En ik ga even opnieuw volger worden, want op de een of andere manier krijg ik geen meldingen wanneer jij een nieuw bericht geplaatst hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je!
   Ja, blogger kent vreemde mysteries....Hopelijk werkt het om opnieuw volger te worden. En anders is bloglovin een mogelijkheid.

   Verwijderen
 5. Leuk idee Anita! Ik lees graag met je mee.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat fijn dat je meeleest. Reacties zijn welkom!