(Moes)tuin Maandag ~ van dichtbij

Laatst zei ik tegen een vriendin dat het tuinhuisje niet zo geweldig meer was en dat ik het op termijn wel wilde vervangen. Ze begreep me niet zo goed. Ze zei: het ziet er toch prima uit?!
Ja, vanaf de bank in de woonkamer misschien. Maar van dichtbij is het toch andere koek. Het hout gaat rotten en het is er erg vochtig. Niet de ideale plek meer om spullen te stallen. Het volstaat voor nu, maar op termijn moet het toch vervangen worden.

Jullie zijn zo complimenteus over mijn tuin, dat ik vaak denk: je zou het eens van dichtbij moeten zien!
Daarom deze keer foto's van dichtbij.


De peulen komen al op.

De trampoline.
Vergane glorie. Maar hij springt nog goed.

Azalea in de voortuin.
De aardappelen zijn de grond in.


Ik gebruikte biologische Santé pootaardappelen. Het is voor het eerst dat ik aardappelen poot, dus ik ben heel benieuwd. Aan het einde van het vak heb ik een paadje vrij gelaten, daar gaat de kat van de buren altijd langs via de schutting. Het leek me verstandig om er dan maar geen aardappelen te poten, dan trapt hij ze toch maar plat.Het tuinhuisje.


Ik zie nu dat er ook heel veel onkruid groeit. Dit weekend las ik de tip om het kookwater van aardappelen te gebruiken ter bestrijding van onkruid op bestrating. Ik denk dat ik dat maar eens ga proberen. Moet ik wel meer water gebruiken voor de aardappelen. Of meer aardappelen eten ;-)


Rucola van vorig jaar. En onkruid of sla van vorig jaar??

Tot slot maak ik bekend wie de winnende reactie heeft gegeven op mijn vorige blog voor de zaaikalender.


Dit waren de negen namen. 


Ik deed ze in een kom.


Bij het husselen viel er een naast.
Ik besloot dat dat de winnaar zou zijn. 

Mirjam! Gefeliciteerd!
Mijn mailadres staat bij het tabje contact. Stuur je mij je gegevens?Een fijne week geweest!

6 opmerkingen

 1. Aardappelen is leuk, mijn ouders doen dat al een paar jaar en het is elk jaar weer een feest als uit de grond een zak vol verse aardappeltjes te voorschijn komt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Anita,
  Wat leuk dat ik de zaaikalender won, ik stuur je een email. De foto's van jullie moestuin zijn echt veelbelovend hoor, dat belooft nog een heleboel werk, maar ook een heerlijke oogst. En daar doe je het dan allemaal voor... Heerlijk...
  Ik wens je een heerlijke nieuwe week,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We zullen zien wat het op gaat leveren. Ik ben altijd vol vertrouwen, maar de praktijk wijst soms anders uit. Ermee bezig zijn is al 'oogst' genoeg. :-)

   De zaaikalender komt naar je toe.

   Verwijderen
 3. Leuk, zo'n blik op de details. En aardappels zijn inderdaad super. Mijn dochter helpt graag bij het oogsten. Ze noemt het schatgraven. Dat zegt genoeg!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je.
   Wat een heerlijke term voor het rooien van aardappels: schatgraven.

   Verwijderen

Wat fijn dat je meeleest. Reacties zijn welkom!