Recykleren: jurkje wordt rokje

Nadat ik vanmorgen de kinderen naar school had gebracht, dook ik meteen op zolder. Naar mijn naaihoek. Ik ben trouwens superblij met mijn naaihoek. Weer een voorbeeld van waartoe een-kastje-per-dag kan leiden. Overigens kan de naaihoek nog wel wat meer opgeruimd en ingericht worden, maar het is zelfs in deze staat al heerlijk werken. Sinds vorige week heb ik ontdekt dat de bureaulamp, die er al sinds jaar en dag staat, het ook daadwerkelijk nog doet. Ik dacht dat 'ie stuk was.
En een bureaulamp is héél handig als je 's avonds nog achter de naaimachine zit!

Dit is een van die projecten die veel te lang zijn blijven liggen. Bij het opruimen, al weer ik weet niet hoe lang geleden, kwam ik deze jurkjes tegen en vond het zonde om ze weg te doen. In de groene jurk zat een vlek, dus overdoen aan anderen had ook geen zin. Ik bedacht dat ik er wel rokjes van kon maken!
Het duurde tot aan afgelopen zomer voordat dit idee daadwerkelijk tot uitvoer kwam. Alleen had ik er te stevig elastiek in gedaan waardoor de rokjes een beetje te strak zaten. Ellie heeft haar rok nog wel gedragen, maar Gemma volgens mij maar een keer.
Nu ga ik in de herkansing.

Het boord maakte ik van....jawel...een kinderhemd.

Ik had er een breed elastiek doorgedaan, maar dat heb ik nu vervangen door een smaller elastiek. De jurkjes zoals ze waren. En aangezien ik toch achter de naaimachine met rokjes bezig was, heb ik in een ander rokje het slappe elastiek vervangen. 

2 opmerkingen

 1. Goed bezig Anita! Wat een leuke rokjes zijn het geworden zo. Nu kunnen ze zeker weer een zomer mee...!
  Ik wens je een heerlijk weekend,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat zijn die jurkjes leuke rokjes geworden zeg. Je bent ook lekker bezig he. Leuk hoor. X

  BeantwoordenVerwijderen

Wat fijn dat je meeleest. Reacties zijn welkom!