maandag 2 september 2013

De laatste Moestuin Maandag met recept voor rucola pesto

Ik werd er zo enthousiast van, van al die blogs met Moestuin Maandag. 
Zo enthousiast dat ik er zelf ook mee begon, maar al snel bleek dat ik het gewoon geen leuk onderwerp vond om over te bloggen. Blijkbaar heb ik geen grote drang om mijn moestuin uitwerkingen op mijn blog te delen. Weer wat ontdekt. 
Er over lézen bij anderen en mijn eigen kweeksels opeten, ja, dáár word ik nog wel steeds blij van :-).

Wel heb ik nog een paar leuke foto's in de digitale kast liggen, die ik nog graag met jullie deel. Eentje is van de rucola die omgetoverd is tot pesto en de andere is van een kleuterrok vol cherrie tomaatjes. Blijkbaar is voor mij de moestuin in combinatie met koken en kinderen leuker om te delen :-). 



Hoe maakte ik de rucola pesto ?

Pluk je rucola plantjes kaal. (ca. 75 gram)
doe dit in de keukenmachine (of een vijzelschaal), doe er twee knoflookteentjes bij, 
rasp 50 gram parmezaanse kaas (of een ander pittig hard kaasje), giet er 6 eetlepels olijfolie bij, vergeet niet er 30 gram pijnboompitten bij te doen

en druk op 'start'.

Smullen maar. Jammer dat het zo snel op is. 



Niks zo leuk als werken met kinderen in de moestuin. Een rok vol tomaatjes. Heerlijk!




7 opmerkingen :

  1. Lekker! Ik ben zelf dol op pesto, maar zit altijd met de lactose/koemelkintolerantie van de rest van het gezin. Misschien toch eens experimenteren met geitenkaas (we vinden oudere geitenkaas niet zo lekker, maar misschien valt die smaak weg tegen de andere ingredienten).

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, die koemelkintolerantie maakt het even weer lastig. Een alternatief heb ik daar niet voor. Ik hou zelf ook niet zo van oudere geitenkaas.

      Verwijderen
  2. Heb ik ook wel eens gemaakt:) Heerlijk!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Anita,
    Die pesto ga ik zeker maken, haal gewoon rucola uit de winkel... en die rok vol tomaten vind ik zo schattig...
    Ik wens je een heerlijke week,
    Lieve groet,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha, ja hoor met rucola uit de winkel kan het ook :-)

      Verwijderen
  4. ik snap het wel, ik lees het ook graag maar blog er niet graag over.......

    BeantwoordenVerwijderen

Wat fijn dat je meeleest. Reacties zijn welkom!