Cadeautje voor Juffendag

Vorige week had ik mijn eerste kennismaking met het fenomeen Juffendag.
Ik had geen idee wat in zo'n geval de etiquette is. In de schoolnieuwsbrief stond niets over het geven van een cadeau. Maar de kinderen met lege handen sturen? Nee, dat vond ik geen optie en mijn dochters zouden dat zelf ook niet leuk vinden.
Ga ik dan alleen de juf van die dag wat geven? of is ook de juf erbij die op andere dagen van de week les geeft? En gaan de kinderen met de andere groepen 1/2 ook iets gezamenlijks doen? En moeten die juffen dan ook iets hebben?
Ik had er geen idee van.

Ik googlede wat en kwam al snel het idee tegen om theezakjes te geven. Dat vond ik leuk, eenvoudig, niet duur en de meiden konden zelfs nog wat meehelpen. Ik besloot dat het dan het leukste zou zijn om voor alle juffen van groepen 1/2 (Dat zijn er vier + twee instroomgroepen - ja ik weet het, ongelooflijk) een zakje samen te stellen.

Ik kocht diverse soorten thee. Met toepasselijke namen als Concentratie, Ochtendmelange, Queen Royale, Lipton's muffin thee.
Daarna maakte ik verschillende setjes. Deed er met de hulp van de meiden cellofaan om heen en een lintje en verdeelde ze over twee mandjes.

Vlak voordat ik alles af had sloeg wel even de twijfel toe. (is het niet té eenvoudig? en dan vraag ik ook nog eens de mandjes weer terug...) Maar ik zette door en het leverde een lieve uitroep van hun juf op en twee (bijna) lege mandjes.19 opmerkingen

 1. Wat ingewikkeld, zo'n juffendag! Maar ik vind jouw oplossing erg leuk (en lekker).
  Het blijft toch altijd zoeken naar evenwicht tussen wat "de bedoeling" is, wat de rest van de ouders doet (oh die competitiedrang) en wat je zelf acceptabel vindt (ook niet onbelangrijk!)...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat zoeken naar evenwicht omschrijf je heel goed.

   Verwijderen
 2. Bij ons is het maar 1 juf. Wij hebben een leuke schaal genomen. Daar een fles slagroom rechtop ingezet en de schaal gevuld met aardbeien. Celofaan eromheen, mooi lintje en een lief kaartje. Viel erg in de smaak.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jammie! Nu heb ik meteen een idee voor volgend jaar :-)

   Verwijderen
 3. het is een leuke oplossing en een practische....... als juf had ik graag zoiets gehad..........

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed bedacht zeg! Persoonlijk vind ik het niet nodig dat ouders iets kopen voor een juffendag. Maar ik vind je oplossing creatief.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je.
   Het is ook een lastige kwestie. Als ik de juf zou vragen zou ze het vast niet nodig vinden, want volwassenen vinden cadeaus meestal niet meer zo nodig.
   Maar vooral voor kinderen hoort een cadeautje bij een verjaardag.
   En het is ook iets wat ik hen wil bijbrengen; dat je een aardigheidje meeneemt voor een jarige of bij degene waar je op visite gaat.

   Verwijderen
 5. Hoi Anita,
  Ik kan met eigenlijk niet herinneren of er ook al sprake was van juffendag, toen mijn meiden nog op school zaten. Maar ik vind je cadeautjes heel erg origineel en zeker heel leuk. Heerlijk voor jouw meisjes om zo'n fijn cadeau te geven toch..?
  Ik wens je een heerlijke nieuwe week,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat mijn kinderen glunderden omdat de juf hun cadeau mooi vond, was voor mij weer een cadeautje.

   Verwijderen
 6. Wat een leuk idee ! Mijn kinderen namen alleen wat mee voor hun eigen juffen. En ik weet dat juffen omkomen in de douchegel en zeepjes. Daarom denk ik dat ze juist de thee heel erg kunnen waarderen. Ook leuk ingepakt zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk zeg! Een ideetje om te onthouden!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel ingewikkeld ik had er nog nooit van gehoord. Wel super leuke oplossing.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hartstikke Lief van jou en je meisjes! Dit vindt iedereen toch een leuk cadeau?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Anita! Superleuk kadootje voor de juffen en die van mij is OOK GEWELDIG!!! thanx a lot, is vandaag aangekomen dus zeg ff wat je vd verzendkosten krijgt, ben BLIJBLIJBLIJ :) Thanx a lot!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk om te horen dat je blij bent met mijn give away. En verzendkosten hoef je niet te betalen, dat zit bij de give away inbegrepen :-)

   Verwijderen
 11. De gebreide vaatdoekjes zijn aangekomen hoor! Heel hartelijk bedankt! Ze liggen al op het aanrecht om gebruikt te gaan worden. Leuk, je cadeautje voor de juf, ik maak ook meestal iets zelf, bv een gehaakte bloem als corsage of eitjes van onze kippen in een mooi versierd doosje. Ik blijf je volgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi Anita,

  Ik lees al een tijdje mee met je blog maar heb nog niet eerder gereageerd. Zelf ben ik juf en heb diverse keren "juffendag" met de kinderen gevierd.
  Voor de kinderen hoort zo'n kadootje er natuurlijk bij maar wat ik als juf het allerleukste vond om te krijgen zijn zelfgemaakte kadootjes van de kinderen. Sommige knutsels heb ik jarenlang bewaard. Groeten, Nienke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Nienke,

   Wat leuk dat je meeleest. En fijn dat je vertelt hoe juffendag voor jou als juf is.
   Goed om te horen dat het gewaardeerd wordt wanneer kinderen zelf iets maken.
   Heel goed om te weten voor volgend jaar.

   groeten Anita

   Verwijderen

Wat fijn dat je meeleest. Reacties zijn welkom!