Experiment in de keuken : ananas inmaken

Ik ben 40 jaar, maar er zijn nog zoveel dingen die ik nog nooit gedaan heb! Heel gewone dingen: zoals een echte ananas snijden en eten. Eentje die niet uit blik komt.
Er zat een ananas in ons groentepakket, dus was de vraag: wat hiermee te doen, want ik heb eerst even geen ananas nodig. Nadat ik dat eens twee weken had aangezien en de ananas naar de kliko dreigde te verdwijnen zocht en vond ik op het web een recept om ananas in te maken. Ik ben niet speciaal een keukenwonder, maar ik ben er wel voor in om ergens mee te experimenteren.



Ik sneed de ananas, wat me 100 % meeviel. Ik lees altijd over een ananassnijder, maar dat bleek niet nodig.




Vervolgens volgens het recept 4 dl water en 400 g suiker in een pan. Samen met de ananasstukjes. 


 Goed verhitten en dan in schone potten.

Ik had 1,5 potje vol. 
Inmiddels heb ik het ook al geproefd en het is me toch lekker! Veel lekkerder dan ananas uit blik, dat smaakt wateriger. 
Wel wil ik een volgende keer proberen in te maken met Marmello, want met gewone suiker was het wel behoorlijk zoet.  




Verder heb ik de laatste tijd de volgende dingen in de keuken geleerd:

- wil je snijbonen door de snijbonen molen, ga ze dan niet eerst koken.
- maak geen hachee van magere runderlappen zonder vetaders of randjes, dit wordt geen mals draadjesvlees.
- laat niet je experiment om van een tablet sunlightzeep vloeibare handzeep te maken in een pan op het fornuis staan, want dit wordt niet herkend door je huisgenoten en zonder pardon door de gootsteen gespoeld.


5 opmerkingen

  1. Oh, dat lijkt me lekker! Hoewel bij ons thuis ananassen nooit de kans lopen in de container te verdwijnen. Als ik niet uitkijk zijn ze al op voor ik er aan toe kom...
    Als ik draadjesvlees maak, doe ik er een scheutje azijn bij. Dat schijnt te helpen om het malser te maken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik zal binnenkort eens proberen hachee met een scheutje azijn te maken. Dank je voor de tip.

      Verwijderen
  2. probeer ook maar eens om kiwi-jam te maken, dat is zoooooooooooooooooooo lekker, leuk he? om dingen te proberen, ik ben bijna 50 jaar en nog steeds vanalles aan het uitvunderen, geniet ervan , liefs marion

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Kiwi-jam? Daar had ik nog nooit van gehoord. Dan zet ik dat ook op mijn lijst van experimenten :-)

      Verwijderen
  3. Dat ziet er goed uit, ananasjam! Dat ga ik met mijn ananasfans thuis ook een keertje maken.
    En Kiwi jam lijkt mij dan wel heel spannend, maar vindt de rest niet zo.. ieder z'n ding, toch?

    Groetjes, Emilie

    BeantwoordenVerwijderen

Wat fijn dat je meeleest. Reacties zijn welkom!