Zelf een wigwam maken

Ik fantaseerde over een wigwam voor de kinderen, eentje die ik zelf gemaakt had.
Dat idee liet ik eerst varen omdat ik het te duur vond om er stof voor te kopen. Totdat ik bedacht dat ik onze oude gordijnen nog had. Het patroon vond ik op deze pagina. Op verschillende plekken op het web - o.a. op het blog van By Miekk - las ik over tunnels voor de stokken. Dat maakt de tent een stuk steviger en makkelijker in te klappen. Michel boorde gaatjes aan de bovenkant door de stokken, waar het touw doorheen gaat en ik heb aan de bovenkant nog lussen genaaid. Het touw heb ik door de lussen gehaald, zodat de tent niet afzakt als je 'm inklapt en wegzet.


Voor buiten.

Vrijwel alle materialen zijn uit hergebruik. De tent zelf dus van oude gordijnen. De zakken aan de buitenkant zijn van een reststof, de kruizen zijn van oude t-shirts en het keperband komt van een kinderbedlaken.


Of voor binnen.

Het voordeel van zelf maken is dat ik de tijd niet hoef te rekenen en de kosten voor de materialen waren ook heel laag. 

7 opmerkingen

 1. Leuk gedaan! Heel even dacht ik er zelf ook één te maken, maar neee.... toch maar niet. Jouw opmerking over de tijd die er in ging zitten gaf de doorslag. Ik hoop dat de kinderen er veel plezier van hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Leonie,
   Wat leuk dat je een berichtje achterlaat op een oudere post van mij.
   Ik kan me voorstellen dat je toch maar besloten hebt om niet ook zelf een wigwam te maken. Wat dat betreft is mijn logje niet zo wervend, haha.
   Het is voor mij altijd een kleine worsteling met de zin en onzin van zelfgemaakte spullen, want soms koop je in de winkel spullen voor een bedrag waarvoor je het zelf absoluut niet kunt maken.
   Dan vraag ik me wel eens af waarom ik dan toch weer steeds iets zelf wil maken. Blijkbaar heeft die drang bij mij soms de overhand en dan geniet ik van het unieke resultaat en dat mijn kinderen later kunnen zeggen: die heeft mijn moeder zelf gemaakt.

   Verwijderen
 2. Houdt dat gevoel vast! :)
  Ik zit me nu af te vragen of ik je indianen verkleedklerenzelf ga maken... ik heb maar 10 stuks nodig. Productie!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk dat je overweegt om de verkleedkleren zelf te maken.
   10? moet zo gepiept zijn :-)

   Verwijderen
 3. Wat leuk meschien moet ik er een maken voor mijn dochters verjaardag wat zal ze blij zijn hoop ik

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi! Wat is hij goed gelukt! Ik ben er ook mee bezig. Even een vraagje in het patroon staan de afmetingen van het 1/2 tentpunt. Maar er ontbreekt een afmeting. De lengte vd bovenste zijde vd de driehoek, Het afgestompte stuk ahw. Weet jij die misschien? Ik denk dat deze weggevallen is met scannen oid.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heb je hier iets aan?
   http://www.knutselidee.nl/nieuws/tipi95.htm

   Dit patroon heb ik als basis gebruikt, wel heb ik de punten verlengd. Een beetje patroon en een beetje losse pols :-)

   Wel doorzetten hoor, want wij hebben er altijd nog plezier van! Niet elke dag, maar hij komt elke zomer weer tevoorschijn.

   Verwijderen

Wat fijn dat je meeleest. Reacties zijn welkom!